Veri işleme işlemi nedir?

İçindekiler:

  1. Veri işleme işlemi nedir?
  2. Veri Analizi Nasıl Yapılır?
  3. Sütun grafiği hangi amaçla kullanılır?
  4. Çizgi grafiği ne işe yarar?
  5. Veri işleme şartları nelerdir?

Veri işleme işlemi nedir?

Veri işleme, tamamen veya kısmen otomatik yollarla, veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla verilerin ilk defa elde edilmesinden başlayarak veriler üzerinde gerçekleştirilen tüm işlem türlerini ifade etmektedir.

Veri Analizi Nasıl Yapılır?

Veri Analizi, ham verinin toplanması, ayıklanması ve işlenmesi sonucunda yararlı bilgiler bulma, sonuçlara ulaşma ve karar alma süreçlerini destekleyen modelleme süreci olarak tanımlanıyor.

Sütun grafiği hangi amaçla kullanılır?

Sütun grafikler, ayrık verileri karşılaştırmak ya da zaman içindeki eğilimlerini göstermek için faydalıdır. Çizgi grafikler, zaman içerisindeki eğilimleri göstermek ve birçok veri serisini karşılaştırmak için faydalıdır. Pasta grafikler, oranların vurgulanması için faydalıdır.

Çizgi grafiği ne işe yarar?

Çizgi grafiği, belirli bir zaman aralığında nicel değerleri gösteren ve tek tek veri noktalarını bağlamak için çizgilerin kullanıldığı bir grafiktir. Çizgi grafikler, görselleştirmeye yardımcı olmak için düz çizgilerle bağlanan veri noktası işaretleyicilerini kullanır.

Veri işleme şartları nelerdir?

Buna göre;
  • İlgili kişinin açık rızasının varlığı,
  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
Daha fazla öğe...