Ödenecek SGK primi Nelerden Oluşur?

İçindekiler:

  1. Ödenecek SGK primi Nelerden Oluşur?
  2. Sigorta yatan para geri alınabilir mi?
  3. Ödenecek SGK primi nasıl hesaplanır?
  4. Toplam kaç gün sigortam var?
  5. Bir yıllık sigorta kaç gün?

Ödenecek SGK primi Nelerden Oluşur?

SGK primi giydirilmiş brüt ücret üzerinden işçi, işveren ve işsizlik oranları ile hesaplanmaktadır....İndirimsiz hesaplama ortalama olarak aylık brüt kazanç seviyesinin % 37.5'e tekabül etmektedir.
  • İşçi sigorta primi oranı ,
  • İşveren payı oranı ,5,
  • İşçi işsizlik oranı %1,
  • İşveren işsizlik oranı %2 dir.

Sigorta yatan para geri alınabilir mi?

Sağlık için kesilen primler ile işveren adına yatırılan primler iade edilmez. Sadece sigortalının kendisi adına emeklilik için ödenen primler iade edilir.

Ödenecek SGK primi nasıl hesaplanır?

İşverenlerin aylık ödediği SGK primi, işçinin brüt maaşı üzerinden hesaplanmaktadır....İndirimsiz hesaplandığında sigorta primi aylık brüt maaşın %37,5'idir.
  1. İşçi sigorta prim oranı %14,
  2. İşveren payı oranı %20,5,
  3. İşçi işsizlik oranı %1,
  4. İşveren işsizlik oranı %2'dir.

Toplam kaç gün sigortam var?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

Bir yıllık sigorta kaç gün?

Yıl: Ücretleri; her ayın 15'inde ödenen 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamındaki sigortalılar için, 15 Ocak tarihinden ertesi yılın 15 Ocak tarihine kadar geçen, diğer sigortalılar için ise 1 Ocak ilâ 31 Aralık tarihleri arasında geçen ve 360 gün olarak değerlendirilen süreyi,İfade etmektedir ...