Doğum izninden sonra kaç ay ücretsiz izin?

İçindekiler:

  1. Doğum izninden sonra kaç ay ücretsiz izin?
  2. Doğumdan sonra kaç ay izin verilir?
  3. Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin nasıl alınır?
  4. Doğum izni 6 aya çıktı mı?
  5. Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izinde sigorta ödenir mı?
  6. Ücretsiz izin kaç ay 2021?

Doğum izninden sonra kaç ay ücretsiz izin?

(1) Kadın işçiye, analık izninin bitiminden itibaren isteği hâlinde altı aya kadar ücretsiz izin verilir.

Doğumdan sonra kaç ay izin verilir?

6- Kadın işçinin doğum izni ne kadardır? Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde bu süreler doğumdan önce on, doğumdan sonra sekiz hafta olarak belirlenmiştir.

Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin nasıl alınır?

Ücretsiz İzin: Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir.

Doğum izni 6 aya çıktı mı?

- Kural olarak analık izni süresi doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere, toplam 16 haftadır. ... - Analık izni süresi olan 16 hafta (çoğul gebeliklerde 18 hafta) sonrasında, kadın işçinin ve memurun istemesi halinde, kendisine 6 aya kadar ücretsiz izin verilir.

Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izinde sigorta ödenir mı?

Madde metninden de anlaşılabileceği üzere bu izin, adı üzerinde ücretsiz bir izindir. Dolayısıyla işverenin bu süreye ilişkin olarak ücret ve sosyal güvenlik primi ödeme zorunluluğu yoktur. ... Son olarak da 6 ay ücretsiz izin süresi, işçinin kıdem tazminatı ve yıllık ücretli izin sürelerinin hesabında dikkate alınmaz.

Ücretsiz izin kaç ay 2021?

İşveren 17.05.2021 e kadar işçilerini işten çıkaramayacak olsa bile üç aylık süreyi geçmemek üzere işçiyi kısmen veya tamamen ücretsiz izne çıkarabilecektir. 17.05.2021 tarihine kadar işverenin işçiyi ücretsiz izne çıkarabilmesi için İŞÇİNİN RIZASI ARANMAYACAKTIR.