Reishi mantarı türkiyede nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Reishi mantarı türkiyede nerede yetişir?
  2. Reishi mantarı nasıl Yetistirilir?
  3. Reishi mantarı ne kadar sürede yetişir?
  4. Reishi mantarı nerede bulabilirim?
  5. Istiridye mantarı üretimi nasıl yapılır?

Reishi mantarı türkiyede nerede yetişir?

Bu mantar Türkiye'de Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yetişir. 1 kilo kurutulmuş Reishi mantarının fiyatı 800 TL ile 1000 TL arasındadır.

Reishi mantarı nasıl Yetistirilir?

Reishi mantarı özellikle çavdar, arpa, yulaf, buğday içinde iyi döllenir. Talaş dökmek önerilmez, zira mantar talaşı sıkıca tutar ve döllenmesine izin vermez. Dışarıda yetiştirmek için kuru ağaç kökleriyle aşı yapılabilir. İçeride yetiştirmek için ise otoklavlanabilir geniş torbalar kullanılmalıdır.

Reishi mantarı ne kadar sürede yetişir?

Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinin üzerlerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştirilir. Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan, yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantardır.

Reishi mantarı nerede bulabilirim?

Reishi mantarı; Asya kıtasının nemli ve sıcak yerlerinde yaygın bir şekilde yetişip, Latince ismi Gandoderma Lucidum olan bir mantar çeşididir. Ganoderma mantarı şekilde bilinen bu mantar türü, Çin'de çok uzun senelerden beri kullanılan bir mantardır.

Istiridye mantarı üretimi nasıl yapılır?

İstiridye mantarı adım adım nasıl yetiştirilir? Talaşı çöp poşetinin tabanına kalın bir tabaka şeklinde yayın, ıslatın ve misel denilen mantar tohumlarını serpin. Üstüne bu sefer daha ince bir tabaka talaş koyup, nemlendirin ve tekrar tohum serpin. Bu şekilde üst üste tüm poşeti doldurup ağzını sıkıca bağlayın.