Annenin ishal olması bebeği etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Annenin ishal olması bebeği etkiler mi?
  2. Hamile biri ishal olursa ne yapmali?
  3. Anne sütü ile beslenen bebekler neden ishal olur?
  4. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal nasıl geçer?

Annenin ishal olması bebeği etkiler mi?

Hamilelik döneminde görülen ishallerin bir kısmı basit ve zararsızdır. Lakin uzun süren ishallerde mutlaka ama mutlaka doktora görünülmelidir. Bu nedenle hamilelikte yaşanana ishaller çoğunlukla bebeğe zarar vermez. Anne adayında ciddi bir sıvı kaybı ile seyreden ishallerde bebek etkilenebilir.

Hamile biri ishal olursa ne yapmali?

İshal şikayeti olduğu zamanlarda haşlanmış patates, pirinç lapası, muz ve havuç gibi yiyecekler tüketilebilir. Ayrıca vücut su kaybettiği ishal dönemlerinde su ve sağlıklı sıvı gıdalar tüketilmelidir. Böylece kaybedilen su yerine konarak anne ve bebek sağlığına fayda sağlanır.

Anne sütü ile beslenen bebekler neden ishal olur?

Bebeklerde ishalden korunma yöntemi olarak sunulan anne sütünün bebekte ishale yol açmasının nedeni annenin beslenme alışkanlıklarıdır. Annenin yediği ve içtiği her şey sütü yoluyla bebeğe geçeceği için annelerin beslenme alışkanlığı zaman zaman bebeklerin ishal olmasına neden olabilir.

Anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal nasıl geçer?

Henüz katı gıdaya geçmemiş, yalnızca anne sütüyle beslenen bebek sürekli emzirilmelidir. Bebek, ishal sebebiyle kaybettiği sıvı miktarını bu şekilde geri kazanabilir. Katı gıdaya geçiş yapmış olan bebeklerde haşlanmış patates ve haşlanmış havuç tüketilmesi ishale iyi gelir.