Hasta olan kişi oruç tutabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hasta olan kişi oruç tutabilir mi?
  2. Lekelenme olunca oruç bozulur mu?
  3. Hangi hastalıktan dolayı oruç tutulmaz?
  4. Hangi hastalar oruç tutamaz Diyanet?
  5. Devamlı ilaç kullananlar oruç tutabilir mi?
  6. Hangi hallerde oruç tutulmaz?
  7. Ikindiden sonra âdet olunca oruç bozulur mu?

Hasta olan kişi oruç tutabilir mi?

GRİPKEN ORUÇ TUTULUR MU? Grip gibi geçici hastalıklarda oruç tutma kararı hastanın kendisine ve tedavisinden sorumlu doktoruna aittir. Hasta kendini oruç tutacak kadar iyi hissediyorsa orucunu tutabilir.

Lekelenme olunca oruç bozulur mu?

Düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır. Dolayısıyla lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamaz.

Hangi hastalıktan dolayı oruç tutulmaz?

Kimlerin Oruç Tutması Risklidir?
  • Son 1 yıl içinde yeni kalp krizi geçirenler,
  • Kalp hastalığına bağlı kontrol altına alınamayan şikayeti olanlar,
  • Çoklu ilaç kullanımını gerektiren kalp yetmezliği olanlar,
  • Kontrolsüz hipertansiyon hastaları,
Daha fazla öğe...

Hangi hastalar oruç tutamaz Diyanet?

İleri derecede açlık, susuzluk:Açlık veya susuzluk sebebi ile beden ve ruh sağlığının ciddi derecede zarar görmesi söz konusu olan kimse orucunu bozabilir. Sağlık şartları düzelmesi hâlinde bozulan oruç Ramazan'dan sonra kaza edilir.

Devamlı ilaç kullananlar oruç tutabilir mi?

Düzenli ilaç kullanan bazı kronik hastalık gruplarının oruç tutabileceğini belirten uzmanımız, “Hipotirodi, kansızlık veya kortizon kullanmayan romatizma hastalarının genel sağlık durumları iyi ise doktorlarının bilgisi dahilinde oruç tutabilir.

Hangi hallerde oruç tutulmaz?

Oruç tuttuğu zaman, hastalığının artmasından veya uzamasından endişe edilen kimse ile, hastalığı sebebiyle oruç tutmakta zorlanan kişilerin Ramazan ayında oruç tutmayıp, iyileştikten sonra bunlar› kaza etmelerine izin verilmiştir.

Ikindiden sonra âdet olunca oruç bozulur mu?

Mesela ikindi vakti bir hanımefendi regl oldu. Orucunu bozar ve yemeğini yer bir sakıncası yoktur. ... Kadınlar ay hâli (hayız) ve lohusalık (nifas) denilen özel hâllerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.