Toplu sözleşme ikramiyesi hangi aylarda ödenir 2020?

İçindekiler:

  1. Toplu sözleşme ikramiyesi hangi aylarda ödenir 2020?
  2. Sendika primi hangi aylarda ödenir?
  3. Sendika aidatı hangi aylarda ödenir 2021?
  4. Toplu sözleşme ikramiyesini kim alır?
  5. Sendika kesintisini kim öder?
  6. Toplu sözleşme hakkı kimlere verilir?
  7. Sendika toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar?

Toplu sözleşme ikramiyesi hangi aylarda ödenir 2020?

Yeni düzenlemede ise ocak ayı itibarıyla sendikalı memurlar üç ayda bir (ocak, nisan, temmuz ve ekimde) 400 TL ikramiye alacak.

Sendika primi hangi aylarda ödenir?

Toplu sözleşme ikramiyesi, 375 Sayılı KHK'nın ek 4.maddesinde şu şeklide düzenlenmiştir; “25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üye olup, aylık veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ocak, nisan, temmuz ve ekim ...

Sendika aidatı hangi aylarda ödenir 2021?

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendika üyesi olup aylık veya ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlilerine yapılan ödemedir. Toplu sözleşme ikramiyesi yılda dört kez ödenmektedir. Ödeme yapılan aylar ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarıdır.

Toplu sözleşme ikramiyesini kim alır?

“27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “toplu sözleşme primi” ibaresi “toplu sözleşme ikramiyesi” olarak değiştirilmiş, anılan fıkraya birinci cümlesinden sonra gelmek üzere “Bu ikramiye, anılan Kanunun 29 uncu maddesi uyarınca kamu Görevlileri ...

Sendika kesintisini kim öder?

MADDE 9 – (1) Üyelik ve dayanışma aidatları, yetkili işçi sendikasının işverene yazılı başvurusu üzerine, işçinin ücretinden kesilerek ilgili sendikaya ödenir.

Toplu sözleşme hakkı kimlere verilir?

“Memurlar ve diğer kamu görevlileri, toplu sözleşme yapma hakkına sahiptirler. Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir.

Sendika toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar?

Buna göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu. Ayrıca toplu iş sözleşmelerine ilişkin ikramiye 135 TL'den 400 TL'ye çıkartıldı.