Dünyanın en büyük balığının adı nedir?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en büyük balığının adı nedir?
  2. Megalodon dünyanın en büyük köpek balığı mı?
  3. Karadenizde köpek balığı var mı?
  4. Megalodon nesli tükendi mi?

Dünyanın en büyük balığının adı nedir?

Dünyanın en büyük balığı olan balina köpek balığı Hint, Pasifik ve Atlantik okyanusunda yetişmektedir. Dünyanın en büyük balığıdır. Boyları 13 metreye kadar uzayabilmektedir. Bir balina türü olan büyük camgöz 10 ton ağırlığına kadar ulaşabilmekte ve boyları 12 metreye kadar çıkabilmektedir.

Megalodon dünyanın en büyük köpek balığı mı?

Megalodon (Otodus megalodon; Yunanca:"dev diş"), soyu tükenmiş, dev köpekbalığı türü. Uzunluğu 15-16 metreyi bulan bu büyük köpekbalığı büyük okyanusta ve atlas okyanusunda yaşamıştır.

Karadenizde köpek balığı var mı?

Boyu 6 (nadiren 7) metreye ağırlığı 1.7 tona kadar ulaşabilen bu köpek balığı, bütün dünyadaki ılıman sularda, dolayısı ile Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında bulunur. Bazı kaynaklarda, Karadeniz'de de bulunduğu belirtilir. ... Çoğu filmde katil köpek balığı diye anılır.

Megalodon nesli tükendi mi?

İlk kez 20 milyon yıl önce görünen tarih öncesi bir canavar köpekbalığı olan megalodon, şimdiye kadar yaşayan en büyük et yiyen bir balık türüdür. ... Megalodon, günümüzün büyük beyaz köpekbalığı boyutunun en az iki veya üç katı olan nesli tükenmiş bir köpek balığıdır.