Sağ alt karın ağrısı nedir?

İçindekiler:

  1. Sağ alt karın ağrısı nedir?
  2. Sağ alt karında ne var?
  3. Hipokondriak bölge neresi?
  4. Karın bölgesinde neler var?
  5. Karnın sağ alt tarafında ağrı hangi doktora gidilir?

Sağ alt karın ağrısı nedir?

KARNIN SAĞ ALT KISMINDA AĞRI Karnın sağ alt kısmında şiddetli ağrı, iştah eksikliği, kusma, mide bulantısı ve ateş apandisit belirtilerindendir.

Sağ alt karında ne var?

Karın boşluğunun sağ alt kısmında bulunur. İnce bağırsağın bittiği, kalın bağırsağın başladığı ve halk arasında kör bağırsak olarak bilinen bölgede yer alır.

Hipokondriak bölge neresi?

- Sağ hipokondriak bölge (regio hipocondrica dextra): Karın boşluğunun sağ üst kısmında olan bölgedir. - Sol hipokondriak bölge (regio hipocondrica sinitra): Karın boşluğunun sol üst kısmında olan bölgedir. - Epigastrik bölge (regio epigastrica): Göğüs kemiğinin altında karın boşluğunun orta üst kısmında sağ ve sol ...

Karın bölgesinde neler var?

Karın boşluğunda mide, bağırsaklar, karaciğer, pankreas, safra kesesi, safra yolları, dalak, apandis, böbrek ve idrar yolları, mesane, kadınlarda rahim ve yumurtalıklar, erkekte prostat bulunmaktadır.

Karnın sağ alt tarafında ağrı hangi doktora gidilir?

Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerekir. Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.