Birinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Birinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Bir kadın hamile olduğunu ne zaman anlar?
  3. Hamile olduğunu anlamamak mümkün mü?
  4. Hamile olduğunu fark etmemek mümkün mü?
  5. Hamile olduğunu en geç ne zaman anlarsın?

Birinin hamile olduğu nasıl anlaşılır?

Hamilelik belirtileri kadınlarda genellikle bulantı, yorgunluk, artmış vajinal akıntı veya göğüslerde gerginlik hissi olarak kendini gösterir. Ayrıca, meme başının renginde koyulaşma ve adet kanamasının gecikmesi de en yaygın görülen belirtiler arasındadır.

Bir kadın hamile olduğunu ne zaman anlar?

Gebelik genellikle ilk 4 haftası neredeyse hiç anlaşılmaz, ancak 5. hafta itibariyle bazı işaretler kendini gösterir. Mide bulantısı ve bazı yemeklerin kokularına karşı yaşanan hassasiyet ise gebeliğin ilk belirtileri arasında sayılabilir.

Hamile olduğunu anlamamak mümkün mü?

Uzmanlar bu durumun çok sıradışı olmasına rağmen mümkün olduğunu dile getirdi. Bazı kadınların hamile olduğunu fark etmemesinin imkansız olmadığını dile getiren uzmanlar, karnının büyümemesinin ise güçlü karın kaslarına ve bebeğin rahmin gerilerinde yerleşmesiyle mümkün olabileceğini dile getirdi.

Hamile olduğunu fark etmemek mümkün mü?

Yine de her ay düzenli adet gören bir kadının hamile olduğunu fark etmemesi pek mümkün değil. Adet gecikmesi yaşayan her kadın, gebe olup olmadığını sorgulamalı. Düzensiz kanamalar mutlaka dikkate alınmalı. En sık ve kolay uygulanabilen idrar testi her zaman güvenli ve yeterli duyarlılıkta olmayabilir.

Hamile olduğunu en geç ne zaman anlarsın?

Gebeliğin anlaşılabilmesi için en erken dönem, ilişkinin ardından geçen 14. gündür. Bu dönemde kandan bakılarak yapılan Beta HCG testi ile kişi kesin olarak gebe olup olmadığını anlayabilir.