Sigortası olmayana kredi verilir mi?

İçindekiler:

  1. Sigortası olmayana kredi verilir mi?
  2. Kredi almak için sigortalı olmak şart mı?
  3. Yeni çalışmaya başlayan bir kişi ne zaman kredi çekebilir?
  4. Konut kredisi için SSK şart mı?
  5. Konut kredisi için SGK şart mı?

Sigortası olmayana kredi verilir mi?

İpoteksiz Olarak da Bankalardan Kredi Çekebilirsiniz Şayet siz sigortasız iseniz dahi çalışan sigortalı bir arkadaşınız varsa onun üzerinden yada onu kefil ederek (eşinin de gönül rızası olmak kaydı ile) bankalardan kredi alabilirsiniz.

Kredi almak için sigortalı olmak şart mı?

Kredi başvurusunun onaylanabilmesi için gereken sigortalılık süresi minimum 3 ay. Yani sigorta girişinizin en az 3 ay önce başlatılmış olması ve hala devam ediyor olması gerekiyor. Bazı bankalarda bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor.

Yeni çalışmaya başlayan bir kişi ne zaman kredi çekebilir?

Bankalardan kredi çekebilmek için sigorta süreniz de bir hayli önemlidir. Bir çok banka 1 yada 2 aylık sigortalıya kredi ne yazık ki vermemektedir. Genellik ile bankaların ihtiyaç kredilerinde SGK'lı olarak çalışandan istedikleri sigorta süresi en az 4 aydır. 2021 yılında dan önce ise bu süre 6 ay olarak belirlenmişti.

Konut kredisi için SSK şart mı?

Bankalardan kredi alabilmek için minimum 3 aylık sigortanızın olması beklenir. Sigorta girişinizin minimum 3 ay önce başlatılmış olup hala devam ediyor olması gerekir.

Konut kredisi için SGK şart mı?

Krediye başvuran çalışanın sigorta kaydının son işyerinde kesintisiz olarak en az 3 ay boyunca düzenli yatırılması istenir. Eğer kişinin kredi notu ve geliri de yeterli ise sigorta süresindeki bu olumsuzluk banka açısından göz ardı edilebilir.