En güzel kek nasıl kabarır?

İçindekiler:

  1. En güzel kek nasıl kabarır?
  2. Kabaran kek piştikten sonra neden söner?
  3. Kabaran kek pişince neden söner?
  4. Kek neden geç pişer?

En güzel kek nasıl kabarır?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Kabaran kek piştikten sonra neden söner?

Özellikle sıvıların çok soğuk kullanılması kekin sönmesine neden olabilir. ... Kek pişerken sık sık kapağını açmayın ve ısı değişikliği nedeniyle kekinizi söndürmeyin. Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir.

Kabaran kek pişince neden söner?

Keklerinize gereğinden fazla kabartma tozu koymayın. Gereğinden fazla koyduğunuz kabartma tozları ya da farklı kabartıcı maddeler kekinizin birden bire kabarıp, fırından aldığınız gibi de sönmesine neden olabilir.

Kek neden geç pişer?

Kekiniz daha çok kabarsın diye tarifte belirtilen miktarın dışında içerisine koyacağınız kabartma tozu, kekinizin çok çabuk kabarıp kekin içinin pişmemesine neden olacaktır. Fırını mutlaka öncesinden ısıtmaya özen gösterin. ... Fırından çıkarır çıkarmaz dinlenmesine izin vermeden keserseniz de içi pişmemiş ve ıslak kalır.