Yeni açılan bölümler tercih edilir mi?

İçindekiler:

  1. Yeni açılan bölümler tercih edilir mi?
  2. Tercihler neye göre sıralanmalı?
  3. Tercih yaparken kaç bin altı yazılmalı?
  4. Kontenjan kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?
  5. Boş kontenjan nereden bakılır?
  6. Üniversite kontenjanları ne demek?

Yeni açılan bölümler tercih edilir mi?

Ek yerleştirme döneminde üniversitelerin yeni açtıkları bölümleri ve ilk yerleştirmede dolmadığı için en küçük puanı da oluşmayan tüm programları puan kaygısı olmadan tercih listenize alabilirsiniz. Ancak yerleştiğinizde kayıt yaptırmayacağınız programları listenize almayın.

Tercihler neye göre sıralanmalı?

Tercihlerinizi, 1 numaralı tercih alanından başlayarak istek sırasına göre yazınız. Bir aday, puanları ne kadar yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla ya da sınavsız geçişle girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihleri işleme konmaz.

Tercih yaparken kaç bin altı yazılmalı?

Başarı sıranızın durumuna göre, 10.000 üstünde ve altında tercihler yapmaya dikkat etmeniz gerekir. Farklı puan türleri ile çeşitli tercihler yapacaksanız, listelerinizi her alandan en çok istediğiniz bölüme göre bir sıraya koymanız gerekir.

Kontenjan kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Kontenjan kelimesi Türkçe'de "kısmet, pay, vergide ya da asker alımında bir şehir veya zümreye düşen pay" anlamına gelir. Fransızca contingent "kısmet, pay, vergide ya da asker alımında bir şehir veya zümreye düşen pay" sözcüğünden alıntıdır.

Boş kontenjan nereden bakılır?

Lise boş kontenjanları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan E Okul üzerinden görüntülenebilecek. Lise boş kontenjanlarını dikkate alarak sıralamalarına göre işlem yapacak olan öğrenciler, E-Okul ekranını aktif olarak kullanacaklar.

Üniversite kontenjanları ne demek?

KONTENJAN NE DEMEK Yani üniversite ve liselerde kontenjan o okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları her düzenli olarak belirlenir ve ilgili kurumlardan açıklanır. Örneğin; ÖSYM sınavlarında okullaırn kontenjanları mutlaka her yıl yayınlanır.