Oruçluyken öpüşmek günah mı?

İçindekiler:

  1. Oruçluyken öpüşmek günah mı?
  2. Vajinadan akıntı gelmesi orucu bozar mı?
  3. Eşiyle ilişki girince orucu bozar mı?
  4. Oruçluyken birini dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?

Oruçluyken öpüşmek günah mı?

Öpüşmek ya da eşinize sarılmak şayet nefsinize hakimseniz orucu bozmuyor. ... EŞİNİZE SARILIP ÖPMEK ORUCU BOZAR MI?- CEVAP: Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur.

Vajinadan akıntı gelmesi orucu bozar mı?

Düzenli âdeti olan bir kadının adet dönemi öncesinde gördüğü lekelenmeler adet hükmünde kabul edilir ve o andan itibaren âdet günü sona erene kadar adetli sayılır. Dolayısıyla lekelenmelerin olduğu günlerde de namaz kılamaz ve oruç tutamaz.

Eşiyle ilişki girince orucu bozar mı?

Oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de kefaret gerekir (Buhârî, Savm, 30). ... Eğer öpmek veya kucaklamakla boşalma meydana gelirse, sadece mekruh olmakla kalmaz, aynı zamanda oruç bozulur ve gününe gün kaza gerekir (Merğinânî, el-Hidaye, I, 123).

Oruçluyken birini dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?

Sevgiliyi öpmek elini tutmak orucu bozar mı: Sevdiği bir kimsenin tükrüğünü, ağız suyunu yutmak, dolayısıyla öpüşmek orucu direkt olarak bozar. Zaten İslam'da tensel temasa dayalı bir flört doğru değildir. Dolayısıyla el ele tutuşmak da Oruç ve ramazanın ruhuyla bağdaşmaz.