Hbsag değeri ne demek?

İçindekiler:

  1. Hbsag değeri ne demek?
  2. Anti HBS Elisa ne demek?
  3. hepatit B yüksek çıkması nedir?
  4. Hepatit C nasıl bir hastalıktır?

Hbsag değeri ne demek?

Hepatit B yüzey antijeni (HBsAg) nedir? "Pozitif" veya "reaktif" bir HBsAg test sonucu kişinin hepatit B virüsü ile enfekte olduğunu gösterir ve bu "akut" veya "kronik" bir enfeksiyon olabilir. Enfekte kişiler virüsü kanları yoluyla başkalarına geçirebilir. Hepatit B yüzey antikoru (HBsAb veya anti-HBs) nedir?

Anti HBS Elisa ne demek?

Anti HBS, Hepatit B enfeksiyonunun takibinde kullanılan bir testtir. Anti HBS testi bu virüsün vücuttan atılıp atılmadığının ve kişinin yaşamında sürecek olan bağışıklığını gösterir. Karaciğer nakli olan kişilerde bu hastalığın tekrarlanmaması için Anti HBS testi yapılır.

hepatit B yüksek çıkması nedir?

Hepatit B, Hepatit B virüsünün (HBV) sebep olduğu ciddi bir karaciğer enfeksiyonudur. Bazı bireylerde Hepatit B enfeksiyonu kronik hâle gelebilir. Hepatit B virüsünü taşıyan kişilerde karaciğer yetmezliği, karaciğer kanseri ve siroz hastalığına yakalanma riski daha yüksektir.

Hepatit C nasıl bir hastalıktır?

Hepatit C Virüs (HCV) enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığıdır. Hastalık, bir kaç hafta sürebilen hafif bir formdan hayat boyu süren ciddi hastalığa kadar değişen hastalıklara yol açabilir. HCV genellikle kan yoluyla bulaşır. Hepatit C akut veya kronik olabilir.