Kolektif ortaklığın tüzel kişiliği var mıdır?

İçindekiler:

  1. Kolektif ortaklığın tüzel kişiliği var mıdır?
  2. Adi şirketin tüzel kişiliği var mı?
  3. Kollektif şirket ticaret sirketi mi?
  4. Kollektif limited şirket nedir?
  5. Kollektif şirket ana sözleşmesinde hangisi yer alır?

Kolektif ortaklığın tüzel kişiliği var mıdır?

Kollektif şirketler özellikle küçük ve orta çapta toptan ve perakende faaliyetlerde bulunan ticari müesseseler için uygundur. Ortakları tüzel kişilik olamaz ve koyulacak sermayenin alt ve üst sınırı yoktur ve sermaye emek ve ticari itibar olarak da konulabilmektedir.

Adi şirketin tüzel kişiliği var mı?

Buna göre, olan adi şirketlerin tüzel kişilikleri bulunmamaktadır. Bu nedenle kendilerine ait mal varlıkları üzerinde ortaklarının elbirliği mülkiyeti vardır. Şirketle ve şirketin mal varlığı ile ilgili hukuki eylem ve işlemlerde tüm ortaklar birlikte hareket etmek zorundadırlar.

Kollektif şirket ticaret sirketi mi?

TTK'ya göre “Kollektif şirket; ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklılarına karşı sınırlanmamış olan şirkettir.”

Kollektif limited şirket nedir?

Kolektif şirket, Türk Ticaret Kanununa göre Kolektif Şirket "Ticari bir işletmeyi, bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla gercek kişiler arasında kurulan ve ortakların hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklarına karşı sınırlanmamış olan şirkettir. Pek yaygın olmayan bir şirket türüdür.

Kollektif şirket ana sözleşmesinde hangisi yer alır?

Kollektif Şirket Ana Sözleşmesi Ortakların ad ve soyadları, yerleşim yerleri ve uyrukları Ortaklığın Kollektif olduğu. Ortaklığın ticaret unvanı ve merkezi. Esaslı noktaları belirtilmiş ve tanımlanmış bir şekilde şirketin işletme konusu.