Kuşluk namazında nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. Kuşluk namazında nasıl dua edilir?
  2. Kuşluk namazında hangi ayetler okunur?
  3. Duha namazı nasıl kılınır hangi sureler okunur?
  4. Işrak namazı hangi dualar okunur?
  5. Teheccüt namazında hangi sureler okunmalıdır?
  6. Teheccüt namazında hangi sureler okunuyor?
  7. Işrak vakti ne zaman başlıyor?
  8. Teveccüh namazı kaç rekât ne okunur?

Kuşluk namazında nasıl dua edilir?

İşrak (Kuşluk) Vakti Duaları Allahûmmeğfirli ve tüb aleyye inneke entet tevvabürrahim. Ey Allah'ım! bana mağfiret et; tevbemi kabul buyur; şüphesiz sen, ancak sen tevbeleri kabul eden ve kullarına acıyansın.

Kuşluk namazında hangi ayetler okunur?

Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.

Duha namazı nasıl kılınır hangi sureler okunur?

  1. Rekat duha namazı “Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Duha namazı kılmaya” diye niyet ederiz. “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sübhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  2. Rekat duha namazı Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. Kur'an'dan bir sure okuruz.

Işrak namazı hangi dualar okunur?

  • Niyet ettim Allah rızası için iki rekat işrak namazı kılmaya" diye niyet ederiz,
  • Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız,
  • Sübhaneke'yi okuruz,
  • Euzü-besmele çekeriz,
  • Fatiha Suresini okuruz,
  • Kur'an'dan bir sure okuruz,
  • Rüku'ya gideriz,
  • Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz.

Teheccüt namazında hangi sureler okunmalıdır?

Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda "tahiyyat"tan sonra "Allahümme salli" ve "Allahümme barik" okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında önce "Sübhâneke" okunur, sonra "Eûzü besmele" çekilir ve Fâtiha suresi okunur.

Teheccüt namazında hangi sureler okunuyor?

Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbena duaları okunur. "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek sağa ve de sola selam verilip namaz tamamlanır. Teheccüd (Gece) Namazı Ne Zaman Kılınır? Dinimize göre Teheccüd namazı yatsı namazından sonra ve de geceleyin kılınmaktadır.

Işrak vakti ne zaman başlıyor?

İşrak namazının kılınacağı vakit, Türkiye'de güneş doğduktan 45 dakika sonradır. Suudi Arabistan gibi, ekvatora yakın ülkelerde bu vakit güneş doğduktan 15–20 dakika sonra girmektedir. Mümkünse başlangıç vaktinden itibaren 10–15 dakika içinde işrak namazı kılınmalıdır.

Teveccüh namazı kaç rekât ne okunur?

Akşam namazının sünneti gibi kılınır. Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda “tahiyyat”tan sonra “Allahümme salli” ve “Allahümme barik” okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında önce “Sübhaneke duası” okunur, sonra “Eûzü besmele” çekilir ve Fatiha suresi okunur.