İmitasyon bilezik anlaşılır mı?

İçindekiler:

  1. İmitasyon bilezik anlaşılır mı?
  2. 22 ayar altın bilezik nasıl anlaşılır?
  3. Bir metalin altın olup olmadığını nasıl anlarız?
  4. İmitasyon bilezik kararır mı?
  5. Altın kaplama bilezik kararır mı?
  6. Gerçek bilezik nasıl anlaşılır?

İmitasyon bilezik anlaşılır mı?

İşte tam da bu yüzden üretimimiz olan imitasyon bileziklerin gerçeğinden ayırt edilmesi çok güçtür. Sahte Bilezik sarrafa götürülmediği sürece veya kullanan kişinin özellikle karşısında ki kişiye belirtmediği sürece sahte altın bileziklerimizin gerçek olmadığı anlaşılmaz.

22 ayar altın bilezik nasıl anlaşılır?

22 ayar altın satın aldığınızda ise karşılaşacağınız damgalar ve üzerinde yazılı ayarların da çok daha fazla olduğundan söz edilebilir. Altın aldığınızda 22, 910, 912, 916, 9 sayılarından bir tanesi ile karşılaşıyorsanız bu altının 22 ayar olduğu anlamına gelir.

Bir metalin altın olup olmadığını nasıl anlarız?

Altın genelde manyetik değildir. Bu yüzden mıknatısa yaklaştırdığınızda çekim oluşmaması gerekmektedir. Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar. 22 ayar altının sesi tok çıkar, sahte yada çok düşük ayarlı altınların ise daha tizdir.

İmitasyon bilezik kararır mı?

Genellikle imitasyon olan takılar her mağazada bulunmaktadır. Mağazalarda görüp beğenip aldığımız takılar, belli bir süre sonra kararmaya başlıyor. Vücutta terleme, parfüm, dış etkenler ya da kendi yapısından dolayı kararmalar oluşuyor. Gösterişli, şık ve zarif takılar karardıktan sonra ilk aldığınız görünümü vermiyor.

Altın kaplama bilezik kararır mı?

7- Altın Kaplama Kararır Mı? Altın kaplama, başlangıçtaki parlaklığını ve güzelliğini kaybederek zamanla solabilir ve kararabilir.

Gerçek bilezik nasıl anlaşılır?

Altının üzerinde bir damga bulunmuyorsa, altının sahte olduğunu anlaşılır. Günümüze kadar gelen yöntemlerden biri de, altını ısırmaktır. Altın ısırıldığı zaman altın üzerinde herhangi bir iz oluşuyorsa, altın gerçektir. Her ne kadar çok önerilmese de, mıknatıs testi yapılabilir.