Doğalgaz borusundaki hava nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Doğalgaz borusundaki hava nasıl alınır?
  2. Kalorifer peteklerinin havası neden alınır?
  3. Kombinin havası alınmazsa ne olur?
  4. Bir petek neden ısınmaz?
  5. Merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir?
  6. Petek vanası nasıl açılır?

Doğalgaz borusundaki hava nasıl alınır?

En sık kullanılan kombi hava alma yöntemi kombiye en yakın radyatörün havası alınarak yapılandır. Bu yöntemde kombiye en yakın petek purjör tapası bir purjör anahtarı ile gevşetilerek 5 dakika içinde kombinin havası alınır.

Kalorifer peteklerinin havası neden alınır?

Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. Altı ısınmayan bir petek hava sorunu olduğu için değil kirlendiği için ya da sistemde devir daim problemi olduğu için bu sorunu yaşatır. Kalorifer peteğinde hava problemi olduğu tespit edildikten sonra havası alınır.

Kombinin havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Bir petek neden ısınmaz?

İlk zamanlarda eşit şekilde ısı veren peteklerin alt kısımlarının ısınmamaya başlaması peteklerin altında çamur biriktiği anlamına gelir. Boruların içinde su hızlı bir şekilde dolaşamadığı için petekler de ısınmaz. Reglaj ayarını yaparak peteklerin ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir?

Merkezi sistemde petek ısınmıyor veya yeterli sıcaklık sağlanamıyorsa ilk kontrol edilmesi gereken husus ısıtma sisteminde hava olup olmadığıdır. Isıtma sisteminde su ile beraber hava bulunuyorsa fazla olan hava peteklerde sıkışarak sıcak suyun girişine engel olacak dolayısıyla petek ısınmayacaktır.

Petek vanası nasıl açılır?

Havaların soğumasıyla birlikte petekleri açmanızın vakti gelmiş demektir. Kalorifer peteklerini doğru bir şekilde açarak evinizin en iyi şekilde ısınmasını sağlayabilirsiniz. Termostatik petek vanaları saat yönünün tersine yani sola doğru çevirdiğinizde açılır.