Ben niye kilo alıyorum?

İçindekiler:

  1. Ben niye kilo alıyorum?
  2. Bir insan neden kilo alır?
  3. Kilo alımını engellemek için kaç dakika fiziksel aktivite?
  4. Yapılan çalışmalar kilo alımını engellemek için haftalık kaç dakika fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu gösterir?

Ben niye kilo alıyorum?

Az su içmek, aşırı alkol tüketimi, depresyon, bazı psikolojik sorunlar, emeklilik ve gece vardiyasında çalışmak gibi bazı sosyal ve psikolojik nedenler kilo alımında önemli etkenlerdir. -Büyük porsiyonlar. -Yağlı, kalorisi yüksek gıdalar. -Glisemik indeksi yani kan şekerini artırıcı etkisi yüksek gıdaların fazlalığı.

Bir insan neden kilo alır?

Kilo almak, fizyolojik dengemizin bozulması ile ilgili bir sonuç… İnsan metabolizması; yiyeceklerle alınan kalori ile yaşamsal faaliyetler-günlük aktiviteler ile harcanan kalori arasındaki fizyolojik dengenin sağlanması ile çalışıyor. Bu dengenin bozulması bazı durumlarda çok kolay olabiliyor.

Kilo alımını engellemek için kaç dakika fiziksel aktivite?

Kilo veren bireyler kilonun geri alımını önlemek için günde 60-90 dakika fiziksel aktivite yapılmalıdır.  Haftanın 5 günü minimum 30 dakika orta şiddette aktivite veya haftanın 3 günü minimum 20 dakika yüksek şiddette aktivite yapılması gereklidir. Örneğin; haftanın 2 günü 30 dakika yürüyüş yapılabilir.

Yapılan çalışmalar kilo alımını engellemek için haftalık kaç dakika fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu gösterir?

Günümüzde obezite prevelatısı tüm dünyada ve tüm yaş gruplarında giderek artmaktadır: Epidemiyolojik ve klinik çalışmalar; sağlığın korunması ve ağırlık kazanımını önlemede günde 45-60dk düzenli fiziksel aktivitenin gerekli oldu ğunu belirtmektedir.