Sürekli gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Sürekli gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?
  2. Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?
  3. Çevreyi rahatsız edenler nereye şikâyet edilir?
  4. Alo gürültü nedir?

Sürekli gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda işe yaramadıysa, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak ...

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Yasasının 18.maddesi hükmü uyarınca kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerekse eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kurallarına uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.

Çevreyi rahatsız edenler nereye şikâyet edilir?

Çevre Bakanlığı'nın ihbar hattı ve ilgili belediyelere şikâyet etmeniz gerekiyor. Çevre İhbar Hattı'na ( 1181) ihbarda bulunabilirsiniz.

Alo gürültü nedir?

Alo 181 Gürültü şikayet hattı (04 Ekim Pazartesi) Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor.