Efektif nedir örnek?

İçindekiler:

  1. Efektif nedir örnek?
  2. Efektif ne anlama gelmektedir?
  3. Efektif ameliyat ne demek?
  4. Efektif ve etkili ne demek?
  5. Efektif zamanı ne demek?
  6. Iş yaşamında efektif ne demek?
  7. Efektif turist ne demek?
  8. Efektif hasta ne demek?
  9. Efektif vaka nedir?
  10. Banka efektif nedir?
  11. Efektif döviz satış kuru nedir?
  12. Efektif ile döviz arasında ne fark vardır?
  13. Turizm talebinin yönleri nelerdir?
  14. Elektif nedir ne demek?

Efektif nedir örnek?

Diğer taraftan nakit olmayan paralar için efektif döviz anlamı kullanılmaktadır. Bir şekilde değerlenen yabancı paralar, bu para cinsinden belirlenmiş olan senet, mektup ve değerli kıymetler örnek verilebilir. Bu kelime ile karşılaşıldığı zaman tabir ettiği ifadeler üzerinden değerlendirilebilir.

Efektif ne anlama gelmektedir?

Efektif kelimesinin anlamı; kullanılabilir hazır para demektir. Fransa kökenli bir kelime olan efektif bankacılıkta veya bir şirketin sahip olabileceği en limit varlıktır.

Efektif ameliyat ne demek?

Elektif cerrahi, Seçmeli ameliyat veya seçmeli prosedür (dan Latince : eligere , seçim anlamında) olan cerrahi bir içermeyen çünkü önceden planlanan tıbbi acil. Yarı elektif cerrahi hastanın hayatını korumak için yapılması gereken, ancak hemen yapılması gerekmez bir ameliyat.

Efektif ve etkili ne demek?

Efektif kelimesi Türkçe'de "fiili, etkili, elle tutulur" anlamına gelir. Fransızca effectif "fiili, etkili, elle tutulur" sözcüğünden alıntıdır.

Efektif zamanı ne demek?

Bir işe ayrılmış veya bir iş için alışılmış saatler.

Iş yaşamında efektif ne demek?

Efektif kelimesinin anlamı; kullanılabilir hazır para demektir. Fransa kökenli bir kelime olan efektif bankacılıkta veya bir şirketin sahip olabileceği en limit varlıktır. ... Ayrıca, müşteri çekleri, kasiyer çekleri, sertifikalı çekler ve para siparişleri gibi bir banka hesabına yatırılabilecek sözleşmeleri de içerir.

Efektif turist ne demek?

Efektif turizm talebi, daha önce belirttiğimiz turist, tanıma uygun olarak seyahat ve tatil yapanlardır. Oysa potansiyel turizm talebi; seyahat etme ve turizm hizmetlerini kullanmak istemelerine rağmen, ekonomik, sağlık, vakit bulamama vb… nedenlerden dolayı turizm talebini gerçekleştiremeyenlerin oluşturduğu gruptur.

Efektif hasta ne demek?

"isteğe bağlı" ya da "koşulları belirlenmiş" anlamında kullanılır. yani apandisit olmuşsanız acil ameliyata alınırsınız; ama safra kesenizde taş varsa iki ay kilo verip, okulunuz varsa final dönemini atlatıp elektif ameliyata alınırsınız.

Efektif vaka nedir?

Hastanın durumu açısından cerrahi müdahalenin yapılmasının seçimi ya da başka bir zamana planlanması diyebiliriz. Burada önemli olan kriter, hastanın acillik durumu veya acil değil kriteridir.

Banka efektif nedir?

İsim olarak ele alındığında efektif kelimesi bankacılık üzerinden bakıldığı zaman elde bulunan, kullanılabilecek durumda olan para, nakit biçiminde de anlaşılabilmektedir. Yani canlı olan ve anlık şekilde ortaya çıkan, değerlendirilen para olarak söylemek mümkündür.

Efektif döviz satış kuru nedir?

Türkiye'nin dış ticaret ilişkisi içinde bulunduğu ülkeler içerisinde önemli paya sahip olanların para birimlerinden oluşan sepete göre TL'nin ağırlıklı ortalama değeri, 'nominal efektif döviz kuru'nu verir. Bunun fiyat etkilerinden arındırılması sonucu bulunan ortalamaya da reel efektif döviz kuru denir.

Efektif ile döviz arasında ne fark vardır?

Çek, poliçe gibi yabancı parayı temsil eden kâğıt üzerindeki belgelere denir. ... Efektif ile döviz arasındaki fark, efektif nakit paradır, döviz ise kâğıt üzerindeki paradır.

Turizm talebinin yönleri nelerdir?

Turizm Talebinin Özellikleri
  • Turizm talebi bağımsızdır.
  • Turizm talebi çok yönlüdür. ...
  • Gelir arttıkça turizm talebi de artar. ...
  • Turizm ürünü ekonomideki diğer ürünlerle rekabet halindedir.
  • Turizmde ikame imkânlarının çok olması talebe elastik bir görünüm kazandırır.
  • Mevsimsel bir özellik taşır.
Daha fazla öğe...

Elektif nedir ne demek?

Elektif gelişen durumlara göre yapılabilecek bir tür seçim ve seçme işi olarak tanımlanan bir ifadedir. Bu ifadenin tıp alanında da kullanımına çokça rastlanılmaktadır.