11 aylık bebek kilosu ne olmalı?

İçindekiler:

  1. 11 aylık bebek kilosu ne olmalı?
  2. 11 aylık bebek gelişimi neler yapabilir?
  3. 11 aylık bebek 1 günde neler yemeli?
  4. Bir bebek en erken ne zaman yürür?
  5. Bebek adım attıktan sonra ne zaman yürür?

11 aylık bebek kilosu ne olmalı?

11 aylık bir bebeğin kilosu ve boyu; doğum haftası, cinsiyeti, beslenmesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, 11 aylık bir kız bebeğin kilosu ortalama 9,2 kilogram ve boyu ortalama 74 santimdir. 11 aylık erkek bebeğin kilosu ise ortalama 10 kilogram ve boyu da ortalama 76 santimdir.

11 aylık bebek gelişimi neler yapabilir?

Bu dönemde bebeğiniz; bardaktan su içebilir, bir elinizi tutarak yürüyebilir, anne ve baba dışında birkaç kelime daha söylemeye başlayabilir. 11 aylık dönemde bebeğiniz artık kendi başına dolaşan bir bireye dönüşür.

11 aylık bebek 1 günde neler yemeli?

Bebek bu ay da önceki aylarda yediği besinleri yiyebilir. 11 aylık bebek yemekleri sebze çorbaları, makarna, et, yoğurt, sebze ve meyve gibi gıdalardan oluşur.

Bir bebek en erken ne zaman yürür?

Erken yürüyen çocuklar olduğu gibi geç yürüyen çocuklar da vardır. Bir çocuğun yürümesi için maksimum beklenecek sınır 15-18 ay kadardır. Artık 18 aylık olmuş bir çocuk hiç ayağa kalkmıyor, adımlayarak, tutunarak ya da elinden tutulduğunda hiç yürümüyorsa gelişimsel olarak değerlendirilmesinde fayda vardır.

Bebek adım attıktan sonra ne zaman yürür?

Bebekler ortalama 11. aydan itibaren ilk adımlarını atmaya başlar. Sonraki aylarda yani 12-18 aylık süreç içerisinde de yürümeye adapte olduğunu görebilirsiniz. Bazı bebeklerin ilk adımlarını atması 18. ayı bulabilir. Ciddi bir sağlık sorunu olmadığı sürece 18 normal bir zamanlamadır.