Atatürk'ün spor ile ilgili görüşleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün spor ile ilgili görüşleri nelerdir?
  2. Atatürk sporculara ne demiştir?
  3. Atatürk'ün sporla ilgili sözleri ve görüşleri nelerdir?
  4. Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim ne demek?

Atatürk'ün spor ile ilgili görüşleri nelerdir?

Atatürk Türk sporcusunda yalnız beden gücü ve yetenek değil, aynı zamanda iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını istemiş ve bu düşüncesini de; "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." sözleriyle dile getirerek bir sporcunun nasıl bir insan olması gerektiğini anlatmıştır.

Atatürk sporculara ne demiştir?

Ben Sporcunun zeki ,çevik aynı zamanda ahlâklısını severim. •Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin ; hiç kimseyi aldatmayacaksın ; memleket için hakiki mefkûre ne ise onu görecek , o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır; herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır.

Atatürk'ün sporla ilgili sözleri ve görüşleri nelerdir?

--Ben sporcunun zeki, çevik ve namuslusunu severim. --Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim. --Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir.

Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim ne demek?

Atatürk'ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” Sözü, sporcuların zeki ve çevik olmaları gerektiğinin üzerinde durmaktadır. Elbette ki sporcular, çevik olmak durumundadır. Çevik olmak tek başına bir şey ifade etmese de zeki ve çevik olmak; çok şey ifade etmektedir.