Leke çıkarmak için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Leke çıkarmak için ne yapılmalı?
  2. Sweat deki leke nasıl çıkar?
  3. Kıyafetteki zor lekeler nasıl çıkar?
  4. Beyazda leke nasil cikar?
  5. Camasir lekeleri nasil cikar?
  6. Beyaz elbise lekesi nasıl çıkar?
  7. Giysilerde sarı leke nasıl çıkar?
  8. Renkli tişörtten leke nasıl çıkar?
  9. Kıyafet lekesi nasıl çıkar?
  10. Lekeli elbiseler nasıl temizlenir?
  11. Beyaz tişört koltuk altı sararması nasıl geçer?

Leke çıkarmak için ne yapılmalı?

Özellikle çay ve kahve lekeleri konusunda etkili olduğu bilinen sodayla leke çıkarmak için, lekenin üzerine bol miktarda soda dökün ve bir süre bu şekilde bekletin. Ardından temiz bir beze de bir miktar soda döküp lekeli bölgeyi ovalayın. Lekenin gitgide silikleştiğini göreceksiniz.

Sweat deki leke nasıl çıkar?

Geniş bir kaba 2 litre kaynamış su dökün. Üzerine 3 limon sıkıp, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı çamaşır deterjanı katın. Kıyafetinizi en az yarım saaat bekletin ve temiz su ile durulayıp kuruması için asın. Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün.

Kıyafetteki zor lekeler nasıl çıkar?

Elde yıkama deterjanını köpürtün ve lekeli bölgeye uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulayın. Kalıcı hale gelen çimen lekesini beyaz sirke ile çıkarabilirsiniz. Pamuk üzerine beyaz sirkeyi dökün ve leke üzerine tampon yapın. Yıkamadığınız halde lekenin çıktığını göreceksiniz.

Beyazda leke nasil cikar?

Beyaz gömlek çok sık lekelenen kıyafetlerden biri ve üzerindeki lekeleri çıkarmak oldukça zor. Doğrudan lekeli alana bir çorba kaşığı karbonat dökün. Ardından bir limonu ikiye bölün ve kesin tarafı lekenin üzerine sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Camasir lekeleri nasil cikar?

Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.

Beyaz elbise lekesi nasıl çıkar?

Beyaz gömlek çok sık lekelenen kıyafetlerden biri ve üzerindeki lekeleri çıkarmak oldukça zor. Doğrudan lekeli alana bir çorba kaşığı karbonat dökün. Ardından bir limonu ikiye bölün ve kesin tarafı lekenin üzerine sürün. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.

Giysilerde sarı leke nasıl çıkar?

Karbonat, oksijenli su ve tuz karışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Renkli tişörtten leke nasıl çıkar?

Farklı bir yöntem olarak beyaz kumaşlarda limon suyu ile lekeyi silmek ve ardından da soğuk su ile kumaşı durulamak denenebilir. Renkli kumaşlarda ise taze leke için yumurta sarısı ile karıştırılan su kullanılabilecekken, beklemiş lekelerde gliserinli su kullanmak uygundur.

Kıyafet lekesi nasıl çıkar?

Soğuk suyun içine bolca tuz ekleyip karıştırın. Ardından lekeli kıyafetlerinizi bu suyun içinde en az 2 saat bekletin ve çamaşır makinesinde yıkayın. İşte bu kadar!

Lekeli elbiseler nasıl temizlenir?

4 yemek kaşığı beyaz sirkeyle 4 yemek kaşığı su karıştırılır. Hazırlanan karışım lekeli giysinin üzerine dökülür ve 10 dakika bekletilir. Sonrasında kumaş türüne uygun bir programda çamaşır makinesinde yıkanır.

Beyaz tişört koltuk altı sararması nasıl geçer?

Karbonat ve Limon Yöntemi: Karbonatın dezenfektan özelliği ile limonun asidik özelliğinin birleşmesiyle oluşan leke çıkarıcı etki, beyaz gömlek ve tişörtlerdeki inatçı koltuk altı lekelerini kolaylıkla çıkarır. Lekenin üzerine ılık su damlatarak bir yemek kaşığı karbonat dökün ve ardından yarım limon sıkın.