Tesbihin gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Tesbihin gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. Tesbihin sıkma kehribar olduğunu nasıl anlarız?
  3. Damla kehribar nasil anlaşilir?
  4. Hangi tesbih kokar?
  5. Damla tesbih nasıl kokar?

Tesbihin gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?

Özellikle hediyelik şeklinde kullanılan tespihlerin gerçekten kehribar tespih olup olmadığı kokusundan anlayabilmek mümkündür. İğne, metal toka gibi ya da benzeri metal parçası ısıtılarak tespihin ufak bir noktasına değdirildiği zaman ortaya reçine kokusu çıkıyor ise, o tespih gerçekten kehribar taşıdır.

Tesbihin sıkma kehribar olduğunu nasıl anlarız?

Aseton yardımıyla sıkma kehribarın gerçek olup olmadığı kolay bir şekilde ortaya çıkarabiliyor. Bir kulak çöpüne benzer bir ürünle, sıkma kehribar taşına aseton damlatılır. Damlatılma sonucunda taş üzerinde herhangi bir hasar veya etki görülmüyorsa, bu taş gerçek taştır.

Damla kehribar nasil anlaşilir?

Gerçek bir kehribarın kokusu, kopale oranla çok daha güçlü ve kolay fark edilebilir bir doğal reçine aroması içerir. Bir toplu iğneyi ısıttıktan sonra, denemek istediğiniz taneye bastırdığınızda küçük, hafif izler kalıyorsa, takı büyük olasılıkla gerçek kehribardır.

Hangi tesbih kokar?

Herkes tarafından beğenilen ve ilgi göre kehribar tesbih çeşitleri, kendine özgü olan kokusu ile bilinmektedir. Fakat bu koku direkt olarak tesbihi kokladığınızda ortaya çıkmamaktadır. Özellikle tesbihin kehribar olup olmadığını anlamak için kullanılan yöntem ile bu kokuyu rahatlıkla duyabilirsiniz.

Damla tesbih nasıl kokar?

Sahip olduğu özellikleri, sunduğu faydalı ve eşsiz tasarımı ile çok değerli bir tesbih olan damla kehribar tesbih, aynı zamanda kendine has, hoş bir kokuya da sahiptir. Genellikle çam kokusunu andıran bu koku, daha çok ateş ile ya da sürtünme yolu ile ortaya çıkmaktadır.