Lahana turşusunun bozulduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Lahana turşusunun bozulduğu nasıl anlaşılır?
  2. Turşu suyuna kaç gram tuz konur?
  3. Turşu kapağı açılırsa bozulur mu?
  4. Turşunun üstü Beyazlarsa hastalık yapar mı?
  5. Turşu suyu neden sümüksü olur?

Lahana turşusunun bozulduğu nasıl anlaşılır?

Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.

Turşu suyuna kaç gram tuz konur?

Eğer bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır.

Turşu kapağı açılırsa bozulur mu?

Tabloda da göründüğü gibi kapalı kavanozdaki turşular tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra bile birkaç ay daha tüketilebilir. Bu ürünleri açmanız durumunda buzdolabında saklarsanız ve tüm sebzeler suyun içinde kalmak şartıyla 3 ay kadar daha tüketebilirsiniz.

Turşunun üstü Beyazlarsa hastalık yapar mı?

Turşunuzun suyu bulanıyor, üzerinde kalın, beyaz, üzeri göz göz olmuş bir tabaka oluşmaya başlamış. Bazen de turşuyu açtıktan ve tüketmeye başladıktan sonra oluşuyor bu tabaka. Ne yazık ki bu tabaka bir turşuda oluşmuşsa fazla çürüme olmuş demektir. Bu yüzden turşular lezzetini kaybeder ve tüketilemez hale gelir.

Turşu suyu neden sümüksü olur?

Turşunun salyalanmasının ve sümüksü bir hal almasının ana nedeni turşu malzemelerinin yeterince temizlenmemiş olmasıdır. Yani turşu malzemelerinin üzerindeki iyi temizlenemeyen kimyasal maddeler, turşu suyunda salyalanma yapar.