Gebelikte tetanoz aşısı kaçıncı haftadan sonra yapılmaz?

İçindekiler:

  1. Gebelikte tetanoz aşısı kaçıncı haftadan sonra yapılmaz?
  2. Tetanoz aşısı düşüğe sebep olur mu?
  3. Gebelere tetanoz aşısı ne zaman yapılır?
  4. Tetanoz aşısı kaç yılda bir yapılır?

Gebelikte tetanoz aşısı kaçıncı haftadan sonra yapılmaz?

Gebeliğin ilk üç ayı (12 haftası) tamamlandıktan sonra tetanoz aşısı yaptırılması önerilir. İlk doz yapıldıktan sonra gerekli görülürse 4 hafta sonra ikinci doz, 6 ay sonra üçüncü doz ve 1 yıl sonra da dördüncü doz yapılır.

Tetanoz aşısı düşüğe sebep olur mu?

Bebeğe doğum sonrası döneminde de korunma sağlar. Bütün gebelerimizin tetanoz, difteri, boğmaca ve influenzaya karşı aşılanmaları gerekmektedir. Bu aşılar rahatça kullanılan, bebeğe zarar vermeyen ve düşüğe neden olmayan uygulamalardır.

Gebelere tetanoz aşısı ne zaman yapılır?

Tetanoz aşısı gebelik aşamasında her dönemde yapılabilir fakat genellikle 3. ayın bitişinden sonra yapılması tercih edilir. Eğer bunun öncesinde tetanoz aşıları tam yapılmışsa ve son aşının üstünden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılmasına gerek yoktur.

Tetanoz aşısı kaç yılda bir yapılır?

Ülkemizde bebeklere tetanoz aşısı 2., 4. ve 6. ayda beşli karma aşısı içerisinde rutin olarak yapılmaktadır. 18. ayın sonunda da pekiştirme aşısı vurulur, 4-6 yaşlar arasında tekrar pekiştirme dozu yapılması tavsiye edilir. Bu aşılardan sonra 11-12 yaşlar arasında ve 10 senede bir tetanoz aşısı yapılır.