Sünnet olan çocuğun bandajı nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Sünnet olan çocuğun bandajı nasıl çıkarılır?
  2. Sünnetten sonra enfeksiyon nasıl anlaşılır?
  3. Sünnet külodu ne kadar kullanilir?
  4. Sünnet sargısı ne zaman çıkarılır?

Sünnet olan çocuğun bandajı nasıl çıkarılır?

Günde 3 kez en az 2-3 gün süreyle veriniz. Daha sonra ihtiyaca göre verirsiniz. 2- Eğer sargısı var ise sünnetten 24-48 saat içinde ılıtılmış suya oturtup sargısı iyice yumuşadıktan sonra üstüne biraz zeytinyağı veya kantaron yağı döküp sargısını çıkartın. Sargıyı çıkarmaktan korkmayınız, endişelenmeyiniz.

Sünnetten sonra enfeksiyon nasıl anlaşılır?

Enfeksiyon ise sünnet sonrası bakıma ve temizliğe özen gösterilmemesi sonucu oluşur. Bu durum genellikle 48-72. saatten sonra belirti göstermeye başlar. Penis dokusu ödemlenir (şişer) ve kızarabilir. Bu gibi durumlarda temas dokunmak) ağrıya sebep olur.

Sünnet külodu ne kadar kullanilir?

Sünnet Külotu: Özellikle 6 yaş sonrası sünnet uygulanan büyük çocuklarda sünnet işleminin özellikle penis başında oluşturduğu hassasiyete bağlı olarak iç çamaşırına değme sonrası oluşabilecek ağrı duyusunu azaltmak için 7-10 gün süreyle kullanmanızda sakınca yoktur.

Sünnet sargısı ne zaman çıkarılır?

Normal şartlarda ilk 24 saatten sonra pansuman (sünnet sargısı) evde çıkartılabilir. Bu süre bazen 48 bazen 72 saatte kadar uzatılabilir. Önce pansuman bezi iyi bir şekilde ılık suyla ıslatılır daha sonra çözülür.