Saç melanin seviyesini ne düşürür?

İçindekiler:

  1. Saç melanin seviyesini ne düşürür?
  2. Ciltte pigmentasyon nedir?
  3. Aşırı pigmentasyon ne demek?
  4. Melanin eksikliğinde ne olur?

Saç melanin seviyesini ne düşürür?

Folik asit eksikliği, vücuttaki kan hacminin azalmasını meydana getirir ve bunun sonucunda melanositlere yeterli miktarda tirozin taşınamayarak, melanin pigmentinin üretimi de azalır. Böylece doğal olarak saç beyazlamasına neden olur.

Ciltte pigmentasyon nedir?

Pigmentasyon (Pigment birikimi), deri renklenmesi anlamına gelir. Bir diğer deyişle pigment artışı nedeniyle deri veya dokularda meydana gelen renk değişikliğine denir. Cilt pigmentasyon bozuklukları cildinizin rengini etkiler. Tenin rengini 'Melanin' adı verilen pigmentten alır.

Aşırı pigmentasyon ne demek?

Hiperpigmentasyon, cildin daha derin katmanlarındaki melanositler, melanin olarak bilinen cilt koyulaştırıcı bir pigment ürettiğinde ortaya çıkar. Melanin fazla üretilirse, cilt yüzeyinde daha koyu cilt lekelerinin görünmesine neden olabilir.

Melanin eksikliğinde ne olur?

Melanin pigmentinin yokluğuna “albinizm” denir; en belirgin göstergesi deri ve gözlerdeki renksizliktir. Albinizm olgusu yaygın ya da yerel olabilir. Yaygın (generalize) albinizm'de deride, iriste ve kıllarda melanin yoktur (albino). Derinin güneş gören yerlerinde kanserler oluşur.