0015 Ne vergisi?

İçindekiler:

  1. 0015 Ne vergisi?
  2. 1084 vergi kodu nedir?
  3. 015 kodu nedir?
  4. Muhtasar Beyannamesi 012 kodu nedir?
  5. 041 kodu nedir?
  6. 0015 gerçek usulde katma değer vergisi ne demek?
  7. Hesaplanan KDV ne demek?
  8. KDV nereye yazılır?
  9. Neden KDV ödüyoruz?
  10. KDV kim öder?

0015 Ne vergisi?

Vergi Türleri
Vergi KoduVergi Adı
0014BASIT USULDE TİCARİ KAZANC
0015GERÇEK USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ
0017GÖTÜRÜ USULDE KATMA DEĞER VERGİSİ
0020MEP İŞTİRAKÇİSİ KURUMLAR VERGİSİ
233 satır daha

1084 vergi kodu nedir?

1084, gecikme faizi olarak isimlendirilen bir vergi kodudur. Bu vergi kodu kapsamında, normal vade süresince ödenmemiş vergilere gecikme faizi ilave edilmektedir.

015 kodu nedir?

Ödeme Türü 015: İhbar Tazminatı : 4857 sayılı İş Kanununun 17.Maddesi İş aktinin nasıl fesih edileceğini ifade etmektedir. İşveren bildirim şartlarına uymaması veya bildirim süresine ait ücreti peşin ödeyerek akti tek taraflı olarak fesh edebilir. Bu durumda işçiye ihbar tazminatı ödenmektedir.

Muhtasar Beyannamesi 012 kodu nedir?

Çalışan kişinin teknoloji bölgeleri dışında çalıştığı süreye ait kesilen Gelir Vergisi Muhtasar Beyannamede 012 Ödeme türü koduna yazılacaktır.

041 kodu nedir?

Çalışanların gelir vergisi kapsamındaki hesaplamaları "Muhtasar Beyanname Kodları" tablosunda yer alan kodlara göre belirlenmektedir. ... Muhtasar Meyanname kapsamında olan kira geliri de "041" kodu ile beyan edilmektedir.

0015 gerçek usulde katma değer vergisi ne demek?

0015 vergi kodu gerçek usulde katma değer vergisini ifade eden bir vergi kodudur. Katma değer vergisi üzerinden belirlenen malın değerini hesaplayarak ödenen vergi türüdür.

Hesaplanan KDV ne demek?

Katma Değer Vergisi, mal veya hizmetin üretiminden tüketimine kadar geçen zaman diliminde meydana gelen değer artışının (katma değerin) alıcı tarafından satıcıya vergi halinde ödenmesidir. Ürünün ilk üretiminden son teslime kadar tüm satın alışlardaki KDV oranı eklenir.

KDV nereye yazılır?

KDV beyannamesi tam otomasyona geçmiş vergi dairelerine internet vergi dairesi aracılığı ile e-Beyanname şeklinde de düzenlenebilir. Mükellefe ait kişisel bilgiler yazılır. Mükellefin bağlı olduğu vergi dairesi, ili ve ilçesi belirtilir. KDV beyannamesinin verildiği döneme ait yıl yazılır.

Neden KDV ödüyoruz?

Katma Değer Vergisi veya kısaca KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal ve hizmeti teslim edenin ödediği ancak teslim alana yüklenen bir harcama vergisidir. ... Uygulamada ülkeler arasında farklılıklar olmakla birlikte, temel olarak bir mal veya hizmet teslimi yapıldığında, teslim bedeli üzerinden KDV hesaplanır.

KDV kim öder?

Katma Değer Vergisi (KDV) Türkiye'de gerçekleşen mal ve hizmet teslimlerinde satıcının hesaplayıp alıcıdan tahsil ederek vergi dairesine ödediği vergiye verilen isimdir. 1985 yılında yürürlüğe giren 3065 sayılı Kanun çerçevesinde uygulanan KDV bir tüketim vergisi türüdür.