Konut kredisi tutarı satıcıya nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. Konut kredisi tutarı satıcıya nasıl ödenir?
  2. Ev alırken kredi işlemleri nasıl yapılır?
  3. Inşaattan ev alırken kredi nasıl çekilir?
  4. Onaylanmış kredi iptal edilir mi?
  5. İnşaat halindeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi tutarı satıcıya nasıl ödenir?

Konut kredisiyle alınan evler için satıcının ödemesi banka tarafından yapılmaktadır. Bunun için tapu işlemlerinin öncesinde tapu dairesine konut kredisi ile alım-satım işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirilmelidir. Satış sonrasında banka, ödemeyi direkt olarak satıcı hesabına yapmaktadır.

Ev alırken kredi işlemleri nasıl yapılır?

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Krediyle Ev Almanın Temel Süreçleri
  1. Ekspertiz İşlemlerini Yaptırın. Krediniz onay aldıktan sonra almak istediğiniz konutun değerinin hesaplanması için ekspertiz süreci başlar. ...
  2. Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evrakları Tamamlayın. ...
  3. Kredi Başvurusunun Onaylanma Süreci. ...
  4. Tapu ve İpotek Süreci.
BE

Inşaattan ev alırken kredi nasıl çekilir?

Kredi almak için bekleyecek tüketicilerin, inşaat tamamlanmadan inşaat firmasından kat irtifakı konusunda teyit alıp tapu sürecini çözmeleri önemli. Çünkü bankaya inşaatın %80'I tamamlandığında gittiğiniz zaman, kat mülkiyeti tapusunu vermeniz gerekecek. Banka size kredi vermek için, evinizi ipotek altına alıyor.

Onaylanmış kredi iptal edilir mi?

Onaylanmış kredinizi kullanmak istemediğiniz ilgili bankaya bildirerek iptal edilmesini sağlayabileceğiniz gibi size onay mesajı olarak gönderilen mesaja iptal cevabı vererek de kredi başvurunuzu iptal edebilirsiniz.

İnşaat halindeki eve kredi verilir mi?

İnşaat halindeki eve konut kredisi içinse en az %80'inin tamamlanmış olmasını baz alır. Eğer inşaat ilerlediyse ve tamamlanma aşamasına yaklaşıldıysa belgelerinize göre kredi çıkma ihtimali vardır.