Universitede çan eğrisi nedir?

İçindekiler:

  1. Universitede çan eğrisi nedir?
  2. Gazi Üniversitesi çan eğrisi var mı?
  3. Selçuk Üniversitesi DD ile geçilir mi?
  4. Gazi geçme notu kaç?

Universitede çan eğrisi nedir?

Çan eğrisi sistemi, üniversite öğrencilerinin çoğunlukla karşılaştığı terimler arasında yer almaktadır. Genel tanımıyla sınıf ortalamasının hesaplandığı ve geçer notun belirlendiği bu sistemde, not hesaplama yöntemi ise buna göre şekillendirilmektedir.

Gazi Üniversitesi çan eğrisi var mı?

Çan sistemi olduğu için şu aralıkta AA, şu aralıkta da CB harf notu gelir gibi bir durum bulunmamaktadır. Bahsettiğim sistem çan sisteminin olmadığı üniversitelerde uygulanmaktadır. Gazi Üniversitesinde DD, FD ve FF harfi o dersten kaldığınız anlamına gelmektedir. DC harf notunda ise istisna bulunmakta.

Selçuk Üniversitesi DD ile geçilir mi?

Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler yeniden alınır.

Gazi geçme notu kaç?

Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar.