Sümela Manastırı ne için kullanılmıştır?

İçindekiler:

  1. Sümela Manastırı ne için kullanılmıştır?
  2. Sümela Manastırı kilise mi?
  3. Sümela Manastırı'nın hikayesi nedir?
  4. Sümela manastır hangi ülkede?

Sümela Manastırı ne için kullanılmıştır?

Denizden 1150, vadiden 300 metre yüksekteki bu Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi, UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”nde yer alıyor. Bölgenin en önemli manastırı Sümela, keşiş yetiştiren bir okuldu. Mucize gerçekleştirdiğine inanılan bir ikona muhafaza ettiği çok kutsaldı.

Sümela Manastırı kilise mi?

Sümela Manastırı (Yunanca: Panagia Sumela (Παναγία Σουμελά) veya Theotokos Sumela), Trabzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan Meryem Ana Deresi'nin (Antik Yunanca adı: Panagia) batı yamaçlarında yer alan, Kara (Antik Yunanca adı: Mela) tepesinin üzerinde ve deniz seviyesinden 1.150 ...

Sümela Manastırı'nın hikayesi nedir?

Fakat en yaygın rivayet; Sümela Manastırı'nın Bizans İmparatoru I. Theodosius zamanında (375- 395), Atina'dan buraya gelen Sophranios ve Barnabas isimli iki rahip tarafından kurulmuş olduğudur. ... Yine Alexios'un oğlu ve başa gelen diğer prensler döneminde de manastır zenginleştirilmeye devam etmiştir.

Sümela manastır hangi ülkede?

Sümela Manastırı resmi sitesindeki bilgilere göre, Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Sümela Manastırı, Altındere Vadisi'ndeki Karadağ'ın yamacında sarp bir kayalığa inşa edilmiştir. Dağa yapışmış gibi görünen manastır, yaslandığı doğanın güzelliğiyle nefes keser.