Su değerleri nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Su değerleri nasıl olmalı?
  2. Hangi su markası daha sağlıklı?
  3. Su sertliği ne olmalıdır?
  4. Fuska su kaçıncı sırada?

Su değerleri nasıl olmalı?

Hem doğal kaynaklarda hem de içme sularında suyun pH değeri hafif alkali veya nötr olmalıdır. Ayrıca kaynak sularında en uygun pH değeri 6,5 ile 8,5 arası olmalıyken içme sularında ise 6,5 ve 9,2 arası olmalıdır. İdeal suyun pH değerinin yanında sertlik derecesi de sağlık açısından oldukça önemlidir.

Hangi su markası daha sağlıklı?

1-Fuska Su Sağlık Bakanlığı Su Analizi'ne göre 2020 yılının en sağlıklı ve içilebilir su markası seçilen Fuska mineral açısından oldukça zengin, pH 7,5 ve yüksek mineral yapısıyla da listenin ilk sırasında.

Su sertliği ne olmalıdır?

Sertlik derecelerine göre sular genellikle şöyle gruplandırılır: 1-14 FSD olan sular yumuşak sular, 15-28 FSD olan sular orta derecede sert sular, 29 + FSD olan sular sert sulardır.

Fuska su kaçıncı sırada?

Gıda Hareketi'nden yapılan basın açıklamasında "Doğal Mineralli Kaynak Suyu"nda 82,73 puanla Buzdağı, "Doğal Kaynak Suyu"nda 62,80 puanla Fuska,"İçme Suyu"nda ise 4,22 puanla Erpınar markası birinci sırada yer aldığı belirtilirken, üreticilere de şu çağrı yapıldı, “Firmalar kapsamlı analizler yaptırıp paylaşırsa, belki ...