Ödenen emlak vergisi geri alınır mı?

İçindekiler:

  1. Ödenen emlak vergisi geri alınır mı?
  2. Gelir vergisi nasıl geri alınır?
  3. Ev hanımları emlak vergisinden muaf mıdır?
  4. Tek evi olan ev hanımları emlak vergisi öder mi?

Ödenen emlak vergisi geri alınır mı?

Ödediğiniz emlak vergisini geri alabilirsiniz! Emlak Vergisi'nin ikinci taksidini bu ay sonuna kadar ödemek gerekiyor. Fakat ev hanımları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemiyor. Bilmeden ödeyenler ise son 5 yıllık vergiyi geri alabilir.

Gelir vergisi nasıl geri alınır?

Vergi vermemesi gerekenler ödedikleri vergiyi geri almak istemeleri durumuda evlerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunmaları durumunda ödedikleri vergilerin iadesini alabilmekteler. Vergi iadesini 5 yıl içerisinde başvuru yapanlar alabilmekte.

Ev hanımları emlak vergisinden muaf mıdır?

Geliri olmayan ev hanımları ve işsizler brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları için sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanabiliyor. Engelliler, gaziler ve şehit yakınları da bu avantajdan yararlanabiliyor. Emekli maaşı haricinde geliri olmayan emekliler de vergi muafiyetinden yararlanabiliyor.

Tek evi olan ev hanımları emlak vergisi öder mi?

Söz konusu konutta kendisi oturan emekli, engelliler, gaziler, ev hanımı, işsiz olan kişiler ile şehidin dul eşi ile yetimleri emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanmaktadır. Kişi asgari ücretli çalışan olsa dahi aylık düzenli geliri bulunan kişiler tek evlerine emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.