Üst üste hapşırmak neden olur?

İçindekiler:

  1. Üst üste hapşırmak neden olur?
  2. Burun kaşıntısı ve hapşırma için hangi doktora gidilir?
  3. Neden çok Hapşırırız?
  4. Hapşırmanın zararları nelerdir?
  5. Hapşırma ve burun akıntısı alerji Hangi bölüm?
  6. Hapşırmak ne ise yarar?

Üst üste hapşırmak neden olur?

Sürekli hapşırmanın nedenlerinin başında alerjik durumlar gelir. Alerjik sebepli burun akıntıları, burun tıkanıklıkları ve hapşırma ardı arkasına yaşanır. Enfeksiyonlar üst solunum yollarını etkileyen faktörlerdendir. Bu durumlar en çok bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda sık sık yaşanır.

Burun kaşıntısı ve hapşırma için hangi doktora gidilir?

Sık sık hapşırıyorsanız; geniz akıntısı sorununuz da varsa fırsat kaybetmeden bir hekime danışmalısınız. Bunun içinse “Kulak Burun Boğaz” polikliniğine gitmeniz gerekiyor.

Neden çok Hapşırırız?

Nefes aldığımızda nefesle birlikte burnumuza giren ve burun mukozamıza yapışan parçacıklar olurmuş. Bu da burunda yer alan sinir hücrelerimizi rahatsız eder ve hücreler kaşıntı yapan şeyi dışarı atmak isterlermiş. Bunu da güçlü bir püskürtmeyle yapınca hapşırık denilen şey oluşurmuş. Bazen birden fazla hapşırırız.

Hapşırmanın zararları nelerdir?

  • Hapşırma engellenirse beyin kanamasına neden olabilir.
  • Hapşırmada oluşan yüksek basınç nedeniyle göz damarlarını çatlatabilir.
  • Hapşırmada oluşan yüksek basınç kulak zarlarına hasar verebilir.
  • Yüksek basınç sebebiyle ile kalbin durmasına neden olabilir.
  • Vücutta bulunan mikropların bulaşmasına neden olur.
BE

Hapşırma ve burun akıntısı alerji Hangi bölüm?

Alerjik rinit belirtileriniz varsa alerji uzmanına gitmenizde fayda vardır. Yetişkin Alerji uzmanları 18 yaşından sonra görülen alerjik rinit ve alerjik hastalıklar konusunda özel eğitim alarak Alerji Hastalıkları Uzmanı diploması alan ve aynı zamanda da İç Hastalıkları Uzmanı olan doktorlardır.

Hapşırmak ne ise yarar?

Hapşırma esnasında hem kalbe hem de beyne gerekenden çok daha fazla kan pompalandığı için beyin ve kalbin rahatlaması sağlanır. Kan damarlarını genişletir. Gözyaşı ve sinüs kanallarını açar. Akciğerde bulunan zararlı maddeler vücuttan atılır.