Çipli ehliyetler ne zaman değişecek?

İçindekiler:

  1. Çipli ehliyetler ne zaman değişecek?
  2. E sınıfı sürücü belgesi kaç yılda bir değişecek?
  3. Ehliyet yenileme harcı ne kadar 2021?
  4. B sınıfı ehliyet kaç yılda bir değişecek?

Çipli ehliyetler ne zaman değişecek?

EHLİYET YENİLEME SON GÜN Yani Genel Müdürlük tarafından daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirtilen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi ile ilgili yapılan açıklamada yeni tarih ise 31.12.2022 olarak belirtildi.

E sınıfı sürücü belgesi kaç yılda bir değişecek?

E SINIFI 5 YIL Sonra Nüfus Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapılıyor ve yeni ehliyet posta ile 1 günde adrese teslim ediliyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor.

Ehliyet yenileme harcı ne kadar 2021?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL'dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: -225+45TL'dir.

B sınıfı ehliyet kaç yılda bir değişecek?

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.