Sözleşmeli öğretmenlik ne demek?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmenlik ne demek?
  2. Sözleşmeli öğretmenler ne zaman kadroya geçiyor?
  3. 3 1 sözleşmeli öğretmenlik ne demek?
  4. Sözleşmeli öğretmen atandığı yere gitmezse ne olur?
  5. Sözleşmeli 3 1 ne demek?

Sözleşmeli öğretmenlik ne demek?

Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmen kadrolarında çalışan kişiler olarak öne çıkıyor. Sözleşmeli öğretmenlik dönemini başarı ile tamamlayan kişiler, adaylıktan bir üst unvana terfi ederek, bulundukları yerdeki öğretmen kadrosuna atanıyor.

Sözleşmeli öğretmenler ne zaman kadroya geçiyor?

Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.

3 1 sözleşmeli öğretmenlik ne demek?

Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor. Bu durum 2018 yılında 3+1 düzenlemesi olarak kabul görmüştü. 2+1 ise 2 yıl sözleşmeli çalışıldıktan sonra 1 yıl kadrolu olarak görev yapması anlamına geliyor.

Sözleşmeli öğretmen atandığı yere gitmezse ne olur?

GÖREVE BAŞLAMAYANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER : 1. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

Sözleşmeli 3 1 ne demek?

3+1 MODELİ GÜNDEMDE Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.