Gayrimenkul Ekspertiz nasil olunur?

İçindekiler:

  1. Gayrimenkul Ekspertiz nasil olunur?
  2. Konut eksperi neye bakar?
  3. Eksper nasıl olunur 2021?
  4. Banka eksperi neye bakar?

Gayrimenkul Ekspertiz nasil olunur?

Gayrimenkul eksperi olmak için aranılan şartlar; 4 yıllık üniversite mezunu olmak, SPK tarafından açılan gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisanslama sınavı na katılmak ve bu sınavdan geçer not almak, gayrimenkul değerleme sektöründe asgari 3 yıllık iş deneyimine sahip olmak yer almaktadır.

Konut eksperi neye bakar?

Ekspertiz raporu, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum, metrekare gibi özelliklerine göre değerinin belirlendiği rapordur. Kısaca, gayrimenkulün piyasa değeridir. Bu değer biçme işlemini yapan lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanlarına, "konut eksperi" denir. Bu işlem, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmalıdır.

Eksper nasıl olunur 2021?

Ülkemizde sigorta eksperi olabilmek için, Hazine Müsteşarlığının açtığı eksperlik kurslarına katılmak ve kursu başarı ile tamamlamak gerekir. Üç ay süren kursu tamamlayan ve başarılı bulunan kursiyerler, başvurdukları branşta eksperlik sertifikası almaya hak kazanır.

Banka eksperi neye bakar?

Konut kredisi için bankaya başvuruda bulunduktan sonra, başvurunuzun onaylanması durumunda eksperler geliyor. Eksper, evi inceleyerek; piyasadaki durumu ile kıyaslayarak eve bir değer biçiyor. Ekspertiz raporunda belirtilen değer, bankadan çekebileceğiniz kredi miktarını belirliyor.