hepatit B'nin ilacı bulundu mu?

İçindekiler:

  1. hepatit B'nin ilacı bulundu mu?
  2. hepatit B aşısı olan kişi evlenebilir mi?
  3. Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?
  4. hepatit B hastaları kan verebilir mi?

hepatit B'nin ilacı bulundu mu?

Şu anda kronik hepatit B için tam bir tedavi yoktur, ama burada iyi olan kronik enfekte kişilerde virüsü yavaşlatarak karaciğer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilecek tedaviler bulunmasıdır. Daha az hepatit B virüsü üretiliyorsa karaciğerde daha az hasar oluşur.

hepatit B aşısı olan kişi evlenebilir mi?

Hepatit B taşıyıcılığı evliliği belirleyici resmi muamele olan nikâh işlemine engel değildir. Evlenecek kişilerin birbirlerine ait sağlık sorunlarını özellikle evliliğin bir parçası olan ve cinsel ilişki ile bulaşabilen sağlık sorunlarını bilmeye hakkı vardır.

Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?

Hepatit B Aşısının Yan Etkileri Nelerdir? En sık bildirilen yan etkiler enjeksiyon yerinde ağrı ve hafif ateştir. Halsizlik, baş ağrısı ve huzursuzluk gelişebilir. Ölümcül olabilecek düzeyde allerji (anaflaksi)aşı yan etkileri raporlarına göre her 600.000 kişide bir görülen nadir bir yan etkidir.

hepatit B hastaları kan verebilir mi?

Hepa t B veya Hepa t B taşıyıcısı olduğunu bilen kişiler kan bağışlamamalıdır. Herhangi bir şüpheniz dolayısıyla yalnızca test sonucunuzu öğrenmek için kan bağışında bulunmayınız.