Sabah uyandığımda neden başım ağrıyor?

İçindekiler:

  1. Sabah uyandığımda neden başım ağrıyor?
  2. Migren gece uyandırır mı?
  3. Tansiyon tipi baş ağrısı nasıl olur?
  4. Uyumak baş ağrısına iyi gelir mi?

Sabah uyandığımda neden başım ağrıyor?

Uykusuz kalmak gibi gereğinden fazla uyumak da baş ağrısını tetikleyici nedenlerden biridir. Yapılan araştırmalara göre dokuz saatten fazla uyumak, beyindeki serotonin hormonunu düzeyinde düşüşe neden oluyor. Düşük serotonin ise beyindeki kan akışı hızını yavaşlatarak baş ağrısını tetikliyor.

Migren gece uyandırır mı?

Migrende olduğu gibi ağrı öncesi bulantı ve “aura” denen bazı belirtiler yaşayabilirsiniz. Genellikle geceleri olur ve uykudan uyandırır.

Tansiyon tipi baş ağrısı nasıl olur?

Hipertansiyon vücuttaki tüm damar sisteminde, bu arada kapalı bir kutu olan beyin içinde de basıncın yükselmesine neden olur. Kafa içindeki kan basıncının artması baş ağrısı olarak ortaya çıkar. Zaman zaman çok şiddetlenebilen, zonklama tarzında şiddetli baş ağrıları görülür.

Uyumak baş ağrısına iyi gelir mi?

Elbetteki uykunun baş ağrıları ile ilişkisi açık ve nettir. Uykusuzluğun baş ağrılarını tetikleyebileceği gibi çok uyumak da hem baş hem de vücut ağrılarını tetikleyecektir. Toplam uyku saati yeterli gibi görünse de kesintili uykular da tam bir dinlenme yapamayacağından baş ağrılarını artırabilir.