Us ne demek tir?

İçindekiler:

  1. Us ne demek tir?
  2. US ingilizcede ne anlama gelir?
  3. Askeri üs ne demek TDK?
  4. US ve akıl ne demek?
  5. Us ne demek eski Türkçe?
  6. Uşbu ne demek?
  7. Us ne demek para?
  8. Uş eski türkçe ne demek?

Us ne demek tir?

TDK'ye göre us kelimesinin anlamı: Akıl demektir.

US ingilizcede ne anlama gelir?

Us kelimesi cümle içerisinde ''biz, bizi, bize'' anlamlarında kullanılabilir.

Askeri üs ne demek TDK?

Askerî üs, herhangi bir askerî birliğin ekipmanlarının ve personelinin barındığı, personelinin eğitim aldığı ve askerî harekât'ların gerçekleştirdiği tesistir. ... Askerî üslere giriş yasalar ile sınırlandırılmıştır.

US ve akıl ne demek?

Akıl (Arapça: عقل) ya da us, felsefede kavram oluşturma ve bunlara göre hükmetme kapasitesidir. Bugün Batı'da bu kavramı, büyük ölçüde aklı anlayışla yüzleştiren, ancak algılamadan ayıran Alman filozofu Immanuel Kant'ın etkisindedir.

Us ne demek eski Türkçe?

"Uş" ya da "üş" sözcükleri Eski Türkçede "işte ve çünkü" kelimeleri yerine de kullanılırdı: "Üş sana bir ağulu hançer." İşte sana zehirli bir hançer. İşte kelimesi de "uş+da"nın değişmiş şeklidir. Aynı şekilde "şu" kelimesinin serüveninde de "uş+ol" görülüyor. Uş-ol zaman içinde şu'ya dönmüştür.

Uşbu ne demek?

(Çoğulu: Esâbib) Sövme, küfür.

Us ne demek para?

Amerika dolarının ulusal kodu olan Usd'nin açılımı ''United States Dollar'dır. Birleşik Devletler (Amerika) doları demektir. ... Karayip Hollandası, Turks ve Caicos Adaları ve Britanya Virgin Adalarının da resmi para birimi Amerikan Dolarıdır.

Uş eski türkçe ne demek?

"" ya da "üş" sözcükleri Eski Türkçede "işte ve çünkü" kelimeleri yerine de kullanılırdı: "Üş sana bir ağulu hançer." İşte sana zehirli bir hançer.