Endüstri 40 ne zaman?

İçindekiler:

  1. Endüstri 40 ne zaman?
  2. Endüstri 40 bileşenleri nedir?
  3. Endüstri 40 ilk hangi ülkede başladı?
  4. Dördüncü sanayi devriminin kaynakları nelerdir?
  5. Neden endüstri 40?

Endüstri 40 ne zaman?

Endüstri 4.0, 4. Endüstri Devrimi ya da 4. Sanayi Devrimi terimi ilk olarak 2011 yılında Almanya Hannover Fuarı'nda kullanıldı. Ekim 2012 yılında ise Robert Bosch GmbH ve Henning Kagermann çalışma grubu oluşturarak hazırladıkları 4. Sanayi Devrimi öneri dosyasını Alman Federal Hükümeti'ne sunmuştur.

Endüstri 40 bileşenleri nedir?

Nesnelerin interneti, dijital modelleme, büyük veri, bulut teknolojileri, data güvenliği, robot teknolojisi ve artırılmış gerçeklik Endüstri 4.0 temel bileşenleri arasında bulunuyor.

Endüstri 40 ilk hangi ülkede başladı?

Endüstri 4.0 terimi ilk kez 2011 yılında gerçekleşen Hannover Fuarı'nda kullanıldı. Sürece isim veren Almanya, mühendislik geleneğinin de katkılarıyla Endüstri 4.0'ın öncü ülkeleri arasında konumlanmıştır. Almanya'nın Endüstri 4.0 vizyonunun gelişimini koordine etmek amacıyla, Plattform Industrie 4.0 kurulmuştur.

Dördüncü sanayi devriminin kaynakları nelerdir?

Sanayi 4.0 sürecindeki üretim ve tüketim süreçleri arasındaki 'ilişkiselliği' olanaklı kılan on unsuru dikkate alıyoruz.
  • Siber-Fiziksel Sistemler (Cyber-Phisical Systems – CPS) ...
  • Nesnelerin İnterneti (Internet of Things – IoT) ...
  • Büyük Veri (Big Data) ...
  • Bulut (The Cloud)
Daha fazla öğe...

Neden endüstri 40?

Endüstri 4.0 temel olarak Bilişim Teknolojileri ile Endüstriyi bir araya getirmeyi hedeflemektedir. ... Eğer Endüstri 4.0 stratejisi gerçekleşirse üretim süresi, maliyetler ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji miktarı azalacak, üretim miktarı ve kalitesi artacaktır.