1047 vergi kodu nedir?

İçindekiler:

  1. 1047 vergi kodu nedir?
  2. Garanti Bankası KDV ödeme nasıl yapılır?
  3. Gerçek usulde katma değer vergisi neden ödenir?
  4. 5035 vergi borcu nedir?

1047 vergi kodu nedir?

1047 numaralı vergi kodu damga vergisine aittir. Damga vergisi kişiler ve kişiler ile veya kurumlar ile kurumlar ile arasındaki hukuki veya resmi işlemleri belgeleyen kağıtlardan alınan vergilerdir.

Garanti Bankası KDV ödeme nasıl yapılır?

Garanti BBVA İnternet Bankacılığı yada Garanti BBVA Mobile'e giriş yaptıktan sonra Ödeme Menüsü altından Vergi Ödemeleri seçeneğini seçerek hem kendi adınıza hem de başkası adına vergi ödemesi yapmak mümkün!

Gerçek usulde katma değer vergisi neden ödenir?

Herhangi bir sektörde ürün veya hizmet sunan tüm işletmelerin bu vergiyi ödemeleri gerekir. Ancak mal ve hizmet üreten kişiler bu vergiyi, mal ve hizmet talep eden kişilere yükler. Dolayısıyla KDV vatandaş tarafından ödenen ve düzenli olarak mal ve hizmet üreten kişilerce ilgili kurumlara ödemesi yapılan bir vergidir.

5035 vergi borcu nedir?

1048 vergi kodunun açılımı 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi olarak bilinir. Bu vergi türü yapılan işlemler sonucunda kişilerden alınan ücretleri ve damga vergilerini kapsar. Bu vergi türünde bir ödeme gerçekleştirecekseniz öncelikle işlemleriniz için vergi kodları kullanılır.