Dar pelvis ne demek?

İçindekiler:

  1. Dar pelvis ne demek?
  2. Rahmin kemik olması normal doğuma engel mi?
  3. Çatı muayenesi doğumu hızlandırır mi?
  4. Çatı kemiği neresi?
  5. 38 haftada çatı muayenesi nasıl yapılır?

Dar pelvis ne demek?

Çatı darlığı, doğum kanalının bebeğin geçmesine izin vermeyecek şekilde dar olmasıdır. Bazen çatı darlığı olmasa bile bebek iri ise olduğu ve doğum kanalından geçemeyeceği için çatı darlığından bahsedilebilir.

Rahmin kemik olması normal doğuma engel mi?

Hormonların etkisiyle birlikte bağ dokusu genişler ve pelvis de buna bağlı olarak birazcık da olsa genişleyebilmektedir. Ancak eğer anne dar bir kemik yapısına sahipse bebeğin geçişi zor hatta mümkün olmayabilir. Bu da normal doğumun gerçekleşmemesine neden olabilir.

Çatı muayenesi doğumu hızlandırır mi?

Çatı muayenesi doğumu tetikler mi? Çatı muayenesi anne ve bebek için tehlike yaratmasa da, doğum olma olasılığını da tetikleyebilir. Bu nedenle 37. haftadan önce yapılmaz.

Çatı kemiği neresi?

Vajinanın üstündeki tüylenmenin olduğu bölge, pubik bölge yani çatı kemiği olarak adlandırılan yerdir. Pelvis eklemleri normal şartlar altında hareketsizdir. Ancak kadının gebelik döneminde, hamilelik hormonlarından dolayı eklem kıkırdağında yumuşama yaşanır.

38 haftada çatı muayenesi nasıl yapılır?

Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını-genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirme yapar.