Veli izni olmadan imam nikahı kıyılır mı?

İçindekiler:

  1. Veli izni olmadan imam nikahı kıyılır mı?
  2. Dini nikah kıyılırken abdestli olmak şart mı?
  3. Kadın için imam nikahı nasıl düşer?
  4. Telefonla imam nikahı bozulur mu?
  5. Seni boşayacağım demek nikahı bozar mi?

Veli izni olmadan imam nikahı kıyılır mı?

Hanefî mezhebine göre kadının, velisinin izni ile evlenmesi tavsiye edilir ama nikâh, velinin izni alınmadan da kıyılabilir. Kadın velisinden, kendi adına nikâha taraf olmasını isteme hakkına sahiptir.

Dini nikah kıyılırken abdestli olmak şart mı?

İmam nikahı (dini) çiftler arasındaki haramlığın kalkmasını sağlayan ve Allah katında çifler arasında akdi sağlayan dinen farz olan bir muameledir. ... Nikahın şartları arasında cünüp bir şart olmamasına rağmen nikah esnasında hem boy abdesti hemde namaz abdestinin bulunması icap eder.

Kadın için imam nikahı nasıl düşer?

Nikah, erkeğin eşine "boş ol" kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla, ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer. Kurana göre boşanma usulünün ifade edildiği Talak Suresinde Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır: “Ey Nebî! Kadınları boşayacağınızda onları iddetlerini gözeterek boşayın ve iddeti de siz sayın.

Telefonla imam nikahı bozulur mu?

“Bir kimse, yüzüne karşı 'seni boşadım, benden boş ol' gibi boşamayı ifade eden sözleri şifahî olarak söylemek suretiyle, eşini boşayabileceği gibi, bu sözleri telefon, mektup, mesaj, internet ve faks yoluyla bildirerek de boşayabilir. ...

Seni boşayacağım demek nikahı bozar mi?

Eşinizin "seni boşayacağım "demesi eğer boşama niyeti ile söylemedi ise, talak yerine geçmez. Boş ol kelimesini anı mekanda kaç kere sarf edildi ise karısı o kadar talak ile boşanmış olur. ...