Mandalina nerede olur?

İçindekiler:

  1. Mandalina nerede olur?
  2. Mandalina hangi ağaçta yetişir?
  3. Mandalina hangi mevsimin meyvesidir?
  4. Mandalin ne zaman toplanır?
  5. Mandalina ağacı nasıl sulanır?
  6. Mandalina ağacı ne sıklıkta sulanır?
  7. Bodrum mandalinası ne zaman olur?
  8. Mandalina nasıl ortaya çıktı?
  9. Mandalina ağacı ne sıklıkla sulanır?

Mandalina nerede olur?

Türkiye'de en çok Akdeniz'de, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve kısmen Karadeniz Bölgesinde yetiştirilir.

Mandalina hangi ağaçta yetişir?

Mandalina ağacı turunçgiller familyasından olan bir ağaç türüdür ve kış dönemi meyvesini oluşturur. Meyvesi ile adı aynı olan bir ağaç türüdür.

Mandalina hangi mevsimin meyvesidir?

Sonbaharda yetişen meyveler: Sonbaharda yetişen birçok farklı meyve bulunmaktadır. Bunlar içerisinde ayva, nar, elma, incir, armut, kestane üzüm ve mandalina bulunmaktadır. Bu meyveler daha çok sonbaharda yetişir ve oldukça fazladır.

Mandalin ne zaman toplanır?

Kabuğu kolay soyulabilir ve meyve ağırlığı yaklaşık olarak 120 gram'dır. Geç çeşit mandalina olması nedeniyle Ocak-Şubat aylarında hasat edilir. Depolamaya uygundur.

Mandalina ağacı nasıl sulanır?

En çok limonlar su ister. Daha sonra birbirine yakın miktarlarla altıntop ve portakallar gelir. En az su mandarinlerde verilir. Yıllık su ihtiyacı, 875-925 mm arasında değişir.

Mandalina ağacı ne sıklıkta sulanır?

-Yumuşak, kumlu, humuslu, torflu ve organik gübrece zengin topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. -Mandalina ağaçları düzenli sulama ister. Yazın iki günde bir sulama yapılırken, kışın ise bu oran biraz daha azaltılmalıdır. Sulama özellikle ağacın meyveye durduğu zamanlarda düzenli yapılmalıdır.

Bodrum mandalinası ne zaman olur?

Hasadına Aralık ayının ortalarında başlanan Bodrum mandalinası normal hava koşullarında Şubat ayı sonuna kadar ağaç üzerinde muhafaza edilebiliyor.

Mandalina nasıl ortaya çıktı?

Diğer narenciye türleri gibi mandalinanın gerçek geçmişi de bilinmemektedir, ancak Hindistan'ın kuzeydoğusundan veya Çin'in güneybatısından M.Ö. 12. yüzyıllarda türediğine inanılmaktadır.Dünyaya yayılması iki türünün 1805 yılında Guangzhou (Canton) bölgesinden İngiltere'ye ihraç edilmesi ile başlamıştır.

Mandalina ağacı ne sıklıkla sulanır?

Nisan-Mayıs aylarında başlayan sulamalar havaların çok kurak seyrettiği, Temmuz-Ağustos aylarında, daha sık aralıklarla yapılmalıdır. İklime bağlı olarak yapılan sulamalar, Ekim-Kasım aylarına kadar devam eder. Turunçgillerde, 15 ila 35 gün arayla yapılacak yüzey sulaması genellikle yeterlidir.