Ahmet Ercan istanbul depremi için ne dedi?

İçindekiler:

  1. Ahmet Ercan istanbul depremi için ne dedi?
  2. Üşümezsoy istanbul depremi için ne dedi?
  3. Ahmet Ercan izmir depremi için ne diyor?
  4. Naci Görür izmir için ne dedi?
  5. Ahmet Ercan nerede deprem bekliyor?
  6. Naci Görür ne dedi?
  7. Naci Görür Elazığ depremi için ne dedi?

Ahmet Ercan istanbul depremi için ne dedi?

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. ... SÖZCÜ'ye özel açıklama yapan Ercan, “Adriyatik İyon denizinden tutun Ege'de içinde olmak kaydıyla Türkiye'nin Göller Bölgesine kadar yüksek çekinceli bir deprem bölgesi. Buralarda 2021 ve 22 yıllarında önemsenecek derecede deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

Üşümezsoy istanbul depremi için ne dedi?

"ŞEHİR İÇİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN ŞİDDETİNİN YÜKSEK HİSSETTİK" "Büyük İstanbul depremi Adalar'ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok" diyen Prof. ... Şener Üşümezsoy, "İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik" açıklaması yaptı.

Ahmet Ercan izmir depremi için ne diyor?

Depremin ardından konuşan Prof. ... Övgün Ahmet Ercan, "Bunlar geçen yıl Sisam'daki 7 büyüklüğündeki depremin artçıları. Başka yerde olan depremin dalgaları İzmir'e geliyor. Şu an İzmir'de bir deprem beklemiyorum" dedi.

Naci Görür izmir için ne dedi?

İzmir'de en büyüğü 3.9 büyüklüğünde meydana gelen depremleri yorumlayan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bu depremlerin bir kısmı 6,9 Sisam depreminin artçısı, bir kısmı da muhtemelen bu deprem nedeniyle buradaki diğer faylar üzerinde gelişen tetiklenmiş depremler" dedi.

Ahmet Ercan nerede deprem bekliyor?

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan, Midilli, Karaburun, Foça üçgeninde 6.9 ile 7.2 büyüklüğünde bir deprem beklediğini, bu bölgede 2017'de meydana gelen 6.3 bir depremin bu deprem olmadığını belirterek “2017'deki 6.3'lük Midilli depremi tıpkı Sisam depremi gibi sarsıntı yaratmış, ama yıkıntı yaratmamıştı.

Naci Görür ne dedi?

Naci Görür, olası İstanbul depremi için "Bize pahalıya patlayacak, üzülerek söylüyorum. İstanbul'daki yapı stoğu depreme karşı güvenli değil" dedi. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür 17 Ağustos 1999 depremini değerlendirdi.

Naci Görür Elazığ depremi için ne dedi?

Dr. Naci Görür, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Görür, ''Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" ifadelerini kullandı. AFAD verilerine göre, saat 17.17'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.