Bağ-Kur affı 2020 çıktı mı?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur affı 2020 çıktı mı?
  2. Bağ-Kur affı son gün ne zaman?
  3. Torba yasada geriye dönük Bağ-Kur borçlanması var mı?
  4. Bağ-Kur borçlarına yapılandırma var mı?
  5. Bağ-kur yapılandırması ne zaman başlıyor?

Bağ-Kur affı 2020 çıktı mı?

Buna göre, vatandaşların, 31 Ekim 2020 tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. ... Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.

Bağ-Kur affı son gün ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borçlu işveren ve sigortalıların borç yapılandırma için başvuru süresi 'de sona erecek.

Torba yasada geriye dönük Bağ-Kur borçlanması var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağ-Kur borçlarına yapılandırma var mı?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise . Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Bağ-kur yapılandırması ne zaman başlıyor?

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, ihya borçları için e-Devlet üzerinden veya bağlı olduğu SGİM / SGM'ye 21 – 21 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. GSS prim borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı aranmaz.